keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Kaivarin Kanuuna ja vähän kirpparimietteitä

Vieläkö jaksatte näitä kirpparijuttujani? Täältä nimittäin tulisi taas...

Oi Kaivarin Kanuuna. Miksi en ole ottanut sinua vakkarikirppiksekseni aiemmin? Se on nimittäin niin, että mitä Tattarisuon Antiikin Löytötori on astioille, niin Kaivarin Kanuuna on vaatteille, kengille ja laukuille.

Kanuuna sijaitsee Eiranrannassa Merikadulla. Se on itsepalvelukirppari, melkoisen iso sellainen. Hinnat ovat suunnilleen normaalia kirpparitasoa, mutta mm. suuren merkkivaatemäärän johdosta hieman korkeammat kuin mihin vaikka Kierrätyskeskusta penkoessani olen tottunut. Puhutaan ehkä maksimissaan muutamasta kympistä vaatteiden kohdalla, mutta ne ovatkin sitten Karen Milleniä, Sandia, Marellaa, Marc O'Poloa ja sen semmoista. Huomasin tänään käydessäni, että yksi myyntipöytä oli mm. Kluuvikadulla lopettaneen Piucca-putiikin loppuvarasto. Heidän FB-sivuilta siitä löysinkin maininnan, eli siis putiikissa myymättä vaatteet löytyvät parhaillaan sieltä.

Tänään on ollut tajuttoman hiostava päivä. Sisällä Kanuunassa oli vielä hiostavampaa. Ei siis mikään maailman paras päivä vierailulle, sillä sovittamaan en yksinkertaisesti pystynyt, vaikka Kanuunassa sille olikin hyvät fasiliteetit. Plussaa tulee myös asiakas-wc:stä.

Suurin osa katselemistani vaatteista oli yli sen 10 euron haamurajani, josta Näin teet kirpputorilöydön -postauksessani mainitsin. Sääntöni on siis, että yli 10 euron ostosta pitää jo harkita tarkemmin. Vaatteiden kohdalla tämä tarkoittaa että pitää sovittaa, muuten voisin ostaa sovittamatta. Siihen en siis tällä kertaa ryhtynyt.

Löytyi sieltä (yllätys yllätys) kuitenkin ostettavaakin.

Vagabondin mustat käyttämättömät kiilakorkkarit ostin 10 eurolla. Näitä olin sattunut kaupassakin hipelöimään työkorkkareiksi, mutta jättänyt ostamatta, kun hintaa oli muistaakseni lähemmäs sata euroa.


Finlaysonin mustavalkoinen Optinen omena - pussilakanasetti (tyynyliina ja pussilakana), 10 eurolla.



Hännänhuippuna 5 metriä (eli siis tajuttoman iso palanen) superlaadukasta paksua Pentikin kangasta 10 eurolla. Tätä on niin paljon, että tästä saan toivottavasti pian löytyvään uuteen kotiin vaikka makuuhuoneeseen pimentävät verhot. Tai ehkä tällä voisi verhoilla huonekaluja, on nimittäin niin paksua ja jämäkkää. Minulla on nimittäin kiikarissa yksi nojatuoli vanhemmillani, jota himoitsen. Äidin mukaan se vaatii uuden verhoilun. Tämä kangas voisi toimia siinäkin yhteydessä erinomaisesti. Kuva ei todellakaan tee oikeutta kankaalle ja sen väreille, kiitos huonon kamerani (väri on mm. harmaa, ei vaaleansininen...). Kankaan etuna on vielä myös se, että se on tismalleen samanlaista molemmilta puolilta, eli siinä ei ole ns. nurjaa puolta lainkaan.



Kaivarin Kanuuna pomppaa samantien tästä lähtien vakkarikirpparieni listalle. Näin kesällä varsinkin, kun sinne on helppo hurauttaa pyörällä. Ja se on kaiken lisäksi auki lauantaisin ja sunnuntaisinkin.

Olen muuten löytänyt viime aikoina paljon hyviä vaatteita kirppareilta. Niitä on vain niin turkasen vaikea kuvata, että on jäänyt mainitsematta. Alla olevasta kuvasta näette ehkä mitä tarkoitan... Siinä roikkuu kuitenkin ylhäällä oma uusi syystakkini, 7.5 eurolla Hakaniemen Fidan alennusmyynneistä hankittu John Rochan trenssi. Alla on nuoremmalle siskolle mennyt InWearin 4 euron armyhenkinen takki. Toinen samantyylinen Lindexin versio löytyi 4 eurolla pari päivää tuon jälkeen ja löysi omistajan juhannuksena yläasteen syksyllä aloittavasta sukulaistytöstä.


Näiden lisäksi on löytynyt mm. Sandin trikoopaita pikkusiskolle, Tara Jarmonin pellavapaita äidille, Marc O'Polon, Benettonin ja More&Moren housut vanhemmalle siskolle, samoin kuin Jackpotin hame, jossa roikkui vielä laputkin, eli oli käyttämätön. Ja odottaa tuossa yksi Benettonin miestenpaitakin seuraavaa kertaa kun isääni näen. Saattaisi sopia hänelle. Huh, onpas taas tullut nuohottua kirppareita ja tehtyä löytöjä! Kaikkien hinta luonnollisesti pari euroa kappaleelta.

En tiedä mitä te siellä ruudun toisen puolen tykkäätte näistä kirpparilöpinöistä, mutta omasta mielestäni seuraamissani blogeissa ne ovat ihan parasta. En meinaa saada niistä tarpeekseni! Katson usein uusista löytämistäni blogeistakin tunnistesuodattimella ensin kaikki kirppareihin liittyvät postaukset ennen kuin päätän ryhdynkö seuraamaan blogia vai en. Taidan olla addikti... Innostun muiden hyvistä löydöistä siinä missä omistanikin.

Minusta myös löytöjen hintojen julkaiseminen on hyvä juttu, vaikka kaikki eivät sitä teekkään. Julkaisen hinnat itse senkin takia, että vähemmän kirppareilla käyvät näkisivät miten edullisesti kirpparilta voi löytää asioita, jos vain jaksaa penkoa. Koska ostan itse yleensä tosi halvalla haluan myös viestiä, että kirpparilla näin pitää ollakin. Minulla ei ole yhtään toleranssia liian korkeille kirpparihinnoille, niissä ei vain ole mitään järkeä! Kirpparin tavoitteena on laittaa tavaraa eteenpäin ja kiertoon. Sillä ei ole mitään väliä mitä tuote on maksanut sen ostaessasi, tai onko kyseessä vanha lempivaatteesi tai -tavarasi. Jos se on tuotu kirpparille se tarkoittaa sitä, että se on sinulle tarpeeton. Tärkeintä on että tavaroita kierrätetään, ja että joku voi löytää sinulle tarpeettomasta tavarasta oman aarteen. Edullisesti.

4 kommenttia:

  1. Sulla on tosi kiva blogi! Oon itekin kirppishullu ja on aivan mahtavaa et mainitset myös löytöjesi hinnat! Vaikkakin välillä aiheuttaa mahdotonta kateutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tällaista palautetta on aina kiva saada. :) Kiva myös kuulla, että joku jaksaa lukea minun kirpparipostauksia samalla innolla kuin minä jaksan lukea muiden.

      Poista
  2. Hienoa! Kiitos tästä blogimerkinnästä-en ole aiemmin Kanuunassa käynyt, mutta tarkoitus olisi. Voitko kertoa, mikä on paras päivä käydä ts. milloin on parhaiten tarjontaa (onko sellaisia päiviä?). Kiitos vastauksestasi jo etukäteen! -M-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Itsellenikin Kanuuna oli uusi tuttavuus, kun kesällä siellä kävin ensimmäistä kertaa. Se ei sijaitse ihan naapurissani, joten sen takia tulee vähemmin käytyä. Nyt en ole taas käynyt pitkään aikaan siellä (enkä missään muissakaan kirppareilla) kun muuton takia olen vältellyt kaikkea uutta tavaraa. :)

      En osaa sanoa onko joku päivä parempi kuin toinen, mutta ainakin kesällä kokemukset olivat, että viikonloppuisin porukkaa siellä oli varsin paljon. Silloin oli kivempi käydä arkisin, että sai rauhassa penkoa. Myös myyntipöydät ovat olleet aina käynneilläni ihan täynnä. Onnea aarteenetsintään!

      Poista