sunnuntai 20. tammikuuta 2013

(Ehkä) paras kirppari ja kirpparilöytö (ikinä)

Täällä jatketaan nyt tällä viikolla erittäin kirpparipainotteisella linjalla. Tuon autolainan takia kun olen nuohonnut tällä viikolla kaikki päivät eri kirppareita.

Tattarisuon antiikin Löytötori oli minulle täysin uusi tuttavuus. Ajoimme sinne eilen vanhemman siskoni kanssa tutustumisretkelle. Olin jostain blogista lukenut aiemmin hehkutusta paikasta, joten odotukset olivat melko korkealla. Ja onpa kirppari valittu Avotakan puolesta Suomen parhaaksi kirpputoriksi.

Ja kyllä, kaikki odotukset tulivat lunastettua. Ylittyivätkin, sanoisin. Jo heti ovella nähtyäni paikan koon ja tarjonnan sanoin siskolleni, että täällä vierähtää tovi. Niin vierähtikin - taisimme 1.5 tuntia penkoa ison hallin nurkkia.

Alla näkymää Löytötorilta. Siistiä, kuten näette, ja tosi paljon hyvää tavaraa.


Ja nyt siihen Ehkä Parhaaseen Kirpparilöytöön Ikinä, jonka Löytötorin hyllyltä bongasin. Erik Magnussenin Steltonille suunnittelema termos valkoisena. Priimakuntoisena. 7.5 euroa!  Finnish Design Shopin sivuilta voi kurkata löydön arvon. Kirpparilla samaan aikaan ollut vanhempi herrasmies oikein onnitteli minua löydöstäni, kun näki mitä ostoskoriini haalin.



Tämän lisäksi löysin vielä hyvät uudet leivontakulhot. Kolme tanskalaista Rostin melamiinikulhoa. Keltainen ja iso sininen 4.5 euroa, pienempi sininen 5 euroa.


Siskokin teki hyviä löytöjä. Mm. alla näkyvä tarjoilukulho lähti siskon matkaan. Sopii hyvin täydentämään hänellä majailevia mummolta perittyjä Arabian Malva-sarjan astioita.


Lähes kaikki myynnissä olevat tuotteet olivat tanskalaisia. Saimmekin henkilökunnalta tietoa, että tavarat ovat peräisin kuolinpesistä, joita paikan edustajat metsästävät Tanskassa. Uutta tavaraa tulee kuulemma noin kontillinen kuukaudessa, eli hyllyt täydentyvät jatkuvasti todella paljon.
Suosittelen paikkaa lämpimästi kaikille tanskalaisista desing-löydöistä haaveileville. Ensireissun perusteella menee itselläkin ehkä ykköseksi kaikista käymistäni kirppareista, mutta ehkä olen nyt vain niin huumassa tuosta lintu-termarista, että en pysty objektiivisesti asiaa vielä arvioimaan. Täytyy selvästi käydä tuolla useamminkin...

Vaatteita tuolla Tattarisuolla oli aika vähän, mutta mukaan lähti kuitenkin yksi kaunis musta kotelomekko, jota ajattelin lahjaksi joko äidille tai nuoremmalle siskolle, heidän kokoaan kun se silmämääräisesti arvioituna on (ja minulla, vanhalla vaatekaupan myyjällä on ollut aika tarkka silmä näille). Toivottavasti sopii jommallekummalle, oli nimittäin ompelijalla teetetty ja todella hyvälaatuista työtä ja materiaalia. Maksoi 7.5 euroa.


Kävimme matkalla myös Kyläsaaren kierrätyskeskuksessa, josta sisko löysi itselleen neuleen, sekä pari kaunista vyötä. Itse löysin sukkalankaa. Kannoin sinne myös kierrätykseen omia vanhoja vähänkäytettyjä tavaroita pari kassillista. Minullahan pyörii jatkuvasti tällainen kiertoprosessi, että kannan "uutta" tavaraa kirppareilta kotiin, niin samalla karsin samalla toisesta päästä tavaraa taas kierrätykseen.

Loppuun koosteena tämän viikon muita löytöjä, joiden kuvaus onnistui nyt viikonloppuna valoisan aikaan.

Lauttasaaren kirpparireissulta: Jo aiemmin mainittu Guessin neule siskolle Oranssitorilta 4 eurolla (kelpasi ja sopi siskolle hyvin), sekä itselle Marimekon Mika Piiraisen suunnittelema musta lyhythihainen perustrikoo 3 eurolla Emmauksesta.

Vantaan SPR:n Kontista: Valurautapannu 3 eurolla. Ostin kyllä vasta valurautawokin Lappeenrannan Kontista, mutta tämäkin kotiutui todella hyvän kunnon ja käsittämättömän halvan hinnan ansiosta (valurautapannut ovat yleensä kirpparilla 10-20 euron hintaluokkaa)

Vantaan Kontista: Hellyyttävä vanha Arabian teemuki, 2 eur.

Kyläsaaren kierrätyskeskuksesta: Servettirenkaat 0.2 euroa/kpl. Olivat patinoituneet tummiksi, mutta kiilloittamalla alta löytyi kauniit renkaat.
Viikon löytöjä kaverikuvassa


2 kommenttia:

  1. Tykkään kans Tattarisuon kirppareista. Siinä lähellä on hyvä huonekalakirppari. Kummassakin tuli aikanaan remppaamisen jälkeen nuohottua aika lailla. Ehkä pitäis taas piipahtaa mutta sitä ennen pitää vähentää roinan määrää kotona ;) /Mira

    VastaaPoista
  2. Mua jäi kaivelemaan se Tattarisuon Antiikin puoli, kun nyt ehdittiin käydä vain siinä Löytötorin puolella. Oltiin siellä sulkemisaikaan, eikä ehditty molempiin. Myyjän mukaan siellä Antiikin puolella on huonekaluja, lamppuja ja mm. iso määrä kankaita ja Löytötorin puolelle tulee kaikki muu pienempi tavara.

    Onko siellä joku muukin huonekalukirppari, vai viittaatko just tuohon Antiikkiin? En ole itse siellä alueella aiemmin pyörinyt, joten on mulle tuntemattomampaa seutua.

    VastaaPoista