tiistai 5. joulukuuta 2017

Papua!

Pavut ja linssit ovat älyttömän kätevä ruoka-aines, joita voi käyttää monipuolisesti salaateissa, keitoissa ja muhennoksien lisänä. Niitä saa käyttövalmiina kaupan säilykehyllystä, mutta isommalla käytöllä omalla liottelulla ja keittämisellä säästää pitkän pennin.

Mustasilmäpapu on yksi oma suosikkini - mukavan kokoinen, näköinen ja makuinen papuperheen jäsen. Hypistelin papupussia ja mietin, että mitä näistä tekisin. Mieleeni tuli Portugalissa silloisen poikaystävän välillä kasaama portugalilainen papusalaatti, johon tuli tonnikalaa ja kananmunaa ja tuoretta persiljaa.

Koska en ole mikään ihan kauhea tonnikalan ystävä, niin lähdin sekoittelemaan oman papusalaattini, pikkuisen portugalilaista vastaavaa mielessä pitäen. Tajusin, että tämähän on maailman helpoin ruoka - herkullinen ja sekaan voi sekoitella melkein mitä vain.

Omaan versiooni tuli mustasilmäpapujen kanssa kirsikkatomaattia, lehtipersiljaa, hieman kotijuustoa murennettuna, katkarapuja ja kylmäsavulohta. Mausteeksi oliivilöljyä, etikkaa, hunajaa ja valkosipulia.



Katkarapu-kylmäsavulohi -papusalaatti

4-5 dl Mustasilmäpapuja (pussin keitto-ohjeen mukaisesti liotettuina ja keitettyinä ja jäähdytettyinä)

Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi raastettuna
2 tl etikkaa
2 tl juoksevaa hunajaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset erillisessä kupissa ja sekoita papujen joukkoon.

1 pussi katkarapuja
100-150 g kylmäsavulohta
Kirsikkatomaatteja
Kotijuustoa
Puntti lehtipersiljaa

Sulata katkaravut ja lisää papujen joukkoon. Pilko joukkoon kylmäsavulohi ja kirsikkatomaatit. Murusta sekaan vielä kotijuustoa. Hienonna noin puntillinen lehtipersiljaa lopuksi joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti