lauantai 25. helmikuuta 2017

Muikku!

Otsikosta tulee eittämättä mieleen noin 25 vuotta sitten kuvattu kotivideo, jossa taaperoikäinen pikkusisko huusi 10 kertaa lannistumatta videokameralle "MUIKKU", kun ei tajunnut, että kyseessä oli videokamera, eikä tavallinen kamera. Meillä ei perheessä videokameraa ollut, mutta naapuri kuvasi siskojani pihalla ja pikkusiskon sinnikäs muikkuilu naurattaa vieläkin.

Tämän päivän muikut liittyy ihan niihin oikeisiin kalamaailman yksilöihin. Muikut on meillä perinteisesti kesäistä mökin suosikkiruokaa, mutta näin sydäntalvella lähikaupan kalatiskillä sattui olemaan herkullisen näköistä pikkumuikkua saatavilla, niin ostin niitä kotiin. On muuten edullinen ja herkullinen kala kotipannulla paistettavaksikin.

Kävin naapurin kanssa aurinkoisen päivän kunniaksi sauvakävelylenkillä ja tulin sitten kotiin muikunpaistohommiin. Helppoa ja nopeaa, lautaselle reilu määrä karkeaa ruisjauhoa, jonka sekaan suolaa. Muikut pyöräytetään jauhossa ja paistetaan (valurauta)pannulla voissa rapeaksi. Tein seuraksi perunamuussia, koska mitäpä sitä muutakaan paistettujen muikkujen kanssa haluaisi syödä.


Että MUIKKU vaan teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti