maanantai 11. huhtikuuta 2016

Banaaniletut ja ylistys turkkilaiselle jugurtille

Banaaniletut iltapalaksi eilen kaiken siivoamisen ja haravoimisen jälkeen ansaitsevat mainintansa. Yksi banaani kulhossa muussiksi, yksi kananmuna sekaan sekä puolisen desiä kaurahiutaleita. Mausteeksi vanilijaa ja ceyloninkanelia. Paistoin pannulla kookosrasvassa.



Valmiin letun päälle nokare viikunahilloa ja lusikallinen pari turkkilaista jugurttia. Olen aivan älytön turkkilaisen jugurtin fani - erityisesti sen Valion punaisessa korkeassa törpäkössä myytävän. Se sopii niin suolaiseen kuin makeaankin - saatan käyttää sitä liharuuissa kylmänä kastikkeena (joo tsatsikina tai vastaavana, mutta usein laiskuuden iskiessä ihan sellasenaan) ja yhtä paljon se mielestäni sopii juurikin tällaiseen makeaan jälkiruokaan, vaikka pannukakun päälle hillon kanssa. Olen tehnyt siitä myös kasviksille dippikastiketta sitruunan ja dijon-sinapin kanssa ja hyvin toimii.

Viikoloppuaamuisin se on superhyvää, kun päälle ripottelee pähkinöitä ja pienen määrä juoksevaa hunajaa. Minä, entinen hunajan inhoaja olen ruvennut tykkäämään, kun hunaja saa ylimakeutensa kaveriksi jotain tällaista hapanta.

Alkaa olla jääkaappini vakiotuote tuo turkkilainen jugurtti - niin monipuolinen valmiste on kyseessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti