lauantai 6. helmikuuta 2016

Resepti: Lampaankyljyksiä ja ruusukaali-lehtikaalipaistos

Tänään otin ruokapiiristä tilatut karitsan kyljykset jääkaapista pöydälle lämpenemään ja lähdin kiertelemään kirpputoreja. Kotiin tultuani olikin kokkailun aika.

Kyljykset paistoin suolan ja pippurin kanssa kuumalla valurautapannulla. Muuta ei tarvittu - kun raaka-aine on huippulaatua, niin kikkailuja ei tarvita.

Lisukkeeksi paistamani herkullinen ruusukaali-lehtikaalipaistos syntyi jääkaapin aineksista nopeasti ja kätevästi.



Ruusukaali-lehtikaalipaistos
oliiviöljyä
1 (iso) punasipuli
500 g ruusukaalia
lehtikaalia reilu kourallinen
suolaa
pippuria
tulista savupaprikaa
reilu kourallinen haluamasi pähkinöitä, esim. cashew, pistaasi

Leikkaa ruusukaaleista kanta pois, huuhtaise kaalit ja puolita ne. Revi lehtikaalista lehtiruoti pois ja lehdet haluamaasi kokoon. Pilko punasipuli pieneksi.

Kuumenna pannu ja lorauta siihen oliiviöljyä. Kuulota sipulit. Lisää seuraavaksi ruusukaali ja lehtikaali. Lisää mausteet ja anna paistua keskilämmöllä niin kauan kunnes ruusukaalit alkavat tuntua kypsiltä. Lisää joukkoon pähkinät ja kuulota edelleen hetki.

Karitsan kyljykset
Kuumenna (valurauta)pannu kuumaksi ja lisää sille voita tai öljyä. Suolaa ja pippuroi kyljykset ja paista ne pannulla kauniin ruskeaksi. Älä kypsennä liian kauaa, ettei kyljykset kuivu.


Oman annokseni kruunasin Kanarialta mukanani tuodulla vihreällä mojo-kastikkeella.

Ja ainiin, kirpputorilta löytyi nippu pellavaisia lautasliinoja 2 eurolla. Muuta en löytänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti