sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Hiivataikinaa

Nyt tulee kaksi hiivataikinapostausta peräkkäin. Olen nimittäin taas innostunut leipomaan hiivataikinoita sen yleiskoneen myötä. On se vain kätevä. Tekee kaiken työn puolestani. Ja taikinasta tulee tosi hyvä, koska kone jaksaa väsymättä vaivata taikinaan hyvän sitkon.

Näin retro on koneeni:


Olen täällä kertonutkin, että vanhan kodin liesi toimi kaasulla. Hellana se oli huippu, tykkäsin tosi paljon. Uunin puolella kaasukuumennus on surkea, ainakin siinä kyseisessä mallissa. Uuni paahtoi kuumaa vain alhaalta, ja mikä tahansa paistaminen oli hankalaa, koska pohjat paistui aina vauhdilla ja pinnan ruskettuminen taas vaati temppuiluja.

Nykyisessä kodissa on keraaminen liesi sähköuunilla. Itseasiassa tämän vuoden alussa olen vaihtanut lieden vielä kaiken lisäksi uuteen. Tässä nykyisessä uunissa on kiertoilmatoiminnot ja muut kikat. Olen nyt ollut ihan hämmästynyt siitä, miten hyvä leipuri olenkaan. Kun uuni paistaa leivonnaiset normaalisti, niin lopputulokset onkin tosi hyviä. Oli ne ihan hyviä ennenkin, mutta vanhan uunin epätasainen paistolämpötila kuitenkin näkyi lopputuloksessa.

Näin kauniita leipiä tuli eilisen leipomissession lopputuloksena. Taikinassa kaurahiutaleita ja kauraleseitä, vähän chian-siemeniä. Päällä pinjansiemeniä. Hyvää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti