maanantai 22. joulukuuta 2014

Valinten punainen lamppu

Jo aikaa sitten kirpputorilta löytyi Valinten valmistama pieni punainen nipsulamppu. Joku lampussa minua puhutteli - joko vastaavanlainen on ollut mummolassani tai mökillämme joskus lapsuudessani.

Ostin lampun, mutta se joutui odottamaan kaapissa johdon vaihtoa, sillä vanhanaikainen pistoke ei käy nykypäivän pistorasiaan. Isäni näppäränä tyyppinä kuitenkin teki lampun sähkötyöt ja nyt kotiani koristaa täydellinen pikkulamppu.

Äitikin muisteli, että vastaavanlainen lamppu on ollut ehkä joskus kauan aikaa sitten mökillämme. Mummola sekoittui mielessäni tähän ehkä siitä syystä, että mummo taisi varoittaa meitä lapsia aina lampusta, sillä metallinen kupu kuumenee lampun mukana jonkin verran ja olisi saattanut polttaa pienet sormet.



Lamppu pääsi koristamaan keittiön "lukunurkkausta". Minulla on keittiön nurkassa vanha nojatuoli, jossa luen lehtiä ja usein istutan vieraat odottamaan ruuan valmistumista. Lampun sai nipsulla kätevästi Bruunin jaffataulun kehyksen nurkkaan ja valaisee siinä mukavasti pimeissä illoissa keittiötä ja lukunurkkauksen istuskelijaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti