sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joulumieli

Blogin verkkaisesta päivitystahdista ja jutuistani täällä on varmaan paistanut läpi, että syksyni on sujunut varsin kiireissä merkeissä. Lähinnä aika ja ajatukset on olleet varattuna työasioille, josta syystä kaikki muu kiva elämässä on jäänyt hieman syrjään.

Tajusin juuri, että nyt on joulukuun 21. päivä ja joulu on muutaman päivän päästä. Tuli joulupaniikki - en ole ehtinyt tekemään riittävästi joulujuttuja! Apua, apua, riisipuuro on keittämättä! Joululaulut kuuntelematta!

Hetken mietin tarkemmin. Olen tehnyt vaikka mitä joulujuttuja jo vaikka kuinka pitkään.

Olen juonut glögiä lokakuusta lähtien. Glögi on niin hyvää. Sen juontikausi ei asetu mielestäni jouluun, vaan koko talveen. Ja olen syönyt joulupipareita samanmittaisen kauden verran.


Minulla on ollut "joulukuusi" kotona jo melkein kuukauden.


Tein joulutorttuja viime viikolla, kun ystävä tuli jouluglögille kylään. Ja tarjoilin myös yhdessä työkokouksessani glögiä ja joulutorttuja perinteisen kahvin sijaan.

Sekä ulko-ovessamme, että asuntoni ovessa on joulukrassit.



Joululahjoja meidän perheessä ei ole vuosikausiin harrastettukaan, mutta kummilapsille minulla on ollut tapana hankkia lahjat. Ne olen ostanut jo aika päivää sitten. Toimitus jää vain joulun jälkeiselle ajalle, mutta ehkä se ei maailmaa kaada? Myös kotiin on pientä vietävää, kun sinne kuitenkin joulun viettoon suuntaan.

Mitä sitten en ole tehnyt?

En ole käynyt laulamasa kauneimpia joululauluja, enkä kuunnellut joululauluja kotona. Kauneimmat joululaulut jääköön tänä vuonna laulamatta, mutta joululauluja voin ja aion kuunnella tänään kotona.

En ole tehnyt riisipuuroa, mutta sitäkin taidan keittää tänään ruuaksi.

En ole virittänyt jouluvaloja, mutta viritänpä nekin tänään.

En ole tehnyt suursiivousta jouluksi. Enpä taida tehdäkään, koska a) koti on aina suhteellisen siisti ja b) en vietä joulu kotona vaan kotikotona vanhempieni luona.

En ole tehnyt piparkakkutaloa, mutta teenkin sen aina vasta vanhempien luona. Tänään siis tekstiviesti isälle, jossa pyydän ostamaan taikinan ja jättimäärän karkkia ja pikeeriä koristeluun.

En ole lähettänyt joulukortteja (tänäkään) vuonna, mutta vastaanottanut kiitollisena niitä ison pinon.

Onneksi tänään on sunnuntai ja minulla päivä ilman suurempia suunnitelmia. Tästä tulee joulupäivä! Tervetuloa joulumieli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti