tiistai 2. joulukuuta 2014

Focaccia

Leivontainspiraatio iski yllättäen, kun katsoin pahaa aavistamatta sunnuntaiaamuna televisiosta Koko Suomi leipoo -sarjan jaksoa, jossa ne tuomarit näyttivät muutaman sarjassa nähdyn leivonnaisen ajatuksella "näin sen tekee ammattilainen".

Focaccian leipomista katsoessani iski kauhea into leipoa sitä itsekin. Tämä helppo ja herkullinen italialainen peltileipä on ollut pitkään suosikkini. Hyvää siinä on se, että tarvittavat ainekset ovat sellaisia, joita useimmiten löytyy kaapistani (perus leipätaikina-aineiden lisäksi kirsikkatomaatteja, oliiviöljyä, sormisuolaa ja rosmariinia - ei nyt tuoretta mutta itsekasvatetusta itse kuivattua).

Reseptin otin suoraan ohjelmasta ja oli oikein toimiva versio. Minulla on yksi toinenkin pikkuserkulta saatu focaccian ohje, jonka pohjaan tulee perunaa. Se on todella hyvä versio, mutta taitaa olla vähän skandinaavinen versio tästä italialaisklassikosta. Tämän reseptin uskon noudattelevan paremmin autenttista focacciaa.



Focaccia

40 g hiivaa
2 tl suolaa
3,5 dl vettä (kädenlämpöistä)
7 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä
kirsikkatomaatteja
rosmariinia
hiutalesuolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Murenna hiiva joukkoon. Lisää öljy ja vesi. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Peitä taikina ja anna kohota 20 minuuttia. Muotoile taikina öljyttyyn vuokaan litteäksi levyksi. Peitä ja anna kohota vielä 15 minuuttia. Koristele tomaateilla, rosmariinilla ja suolalla. Paista 210 asteessa. Voitele kuumana öljyllä. Leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti