maanantai 3. marraskuuta 2014

Palasia viikonlopulta

Viikonloppuuni kuului kotiseutumatkailua. Kävin lauantaina elämäni ensimmäistä kertaa Hangossa päiväretkellä. Lähdin mukaan, kun ystävät ovat sinne muuttoaikeissa ja olivat menossa katselemaan kotivaihtoehtoja itselleen.

Kaunis on Hanko. Siellä meri on kaikkialla. Näin marraskuussa siellä on tuulista ja kylmää. Mutta toisaalta tuulinen ja kylmä sää saa meren näyttämään todella kiinnostavalta, liikkuvalta, voimakkaalta ja jylhältä.


Joku hurjapää leijasurffasi. Tuli vilu ihan katsellessa.



Söimme erinomaisen lounaan Origossa. Buillabaissea ja jälkiruuaksi pannacottaa lakkasorbetilla. Origossa syön mielelläni toistekin.



Hangon villa-alue teki vaikutuksen. Puutaloasukki tunsi olonsa heti kotoisaksi. Mikä noissa vanhoissa taloissa onkaan, että ne osaavat olla niin viehättäviä? Ja miksi nykyrakentaminen on niin älyttömän blaah? Elämä on jo valmiiksi välillä niin suoraviivaista ja suorakulmaista, että on vain ihanaa jos kotitalon nurkat eivät olekaan ihan suorat ja vanhat paperitapetit vähän repsottavat. Ja että eletty elämä näkyy.

Vanhoissa taloissa on luonnetta. Kuvassa näkyvä talokin on yli sata vuotta vanha. Miettikää, että niiden parhaillaan rakennettavien modernien kerrostalojen ja pakettitalojen pitäisi kestää yli sata vuotta aikaa ja ilmastoa. Kävin juuri vähän aikaa sitten Helsingin Kyläsaaressa kierrätyskeskuksessa. Siihen viereen oli noussut iso moderni kerrostalo. Se näytti mielestäni jo valmiiksi ihan kamalalta. Miten ihmeessä sen pitäisi kestää aikaa seuraavat sata vuotta? Uskon, että se näyttää 40 vuoden päästä yhtä kamalalta kuin 70-luvun rakentaminen näyttää meidän silmäämme nyt.


Sunnuntaina sadepäivänä hoidin pois paperitöitä. Tein kaatosateessa reissun kauppaan ja poimin hyllystä koriin aseita pimeää talvea vastaan - D-vitamiinia ja Omega-rasvahappoja. Näillä minä talveni porskutan.


Illalla kauhistelin astianpesukonetta tyhjentäessäni, että olenko pilannut kauniit hopealusikkani, kun olivat niin tummuneita. No mitä vielä, Universal stonella nekin muuttuivat kuin uusiksi ja kaikki tummentuvat hävisivät pikku pyyhkäisyllä. Allekirjoitan edelleen, että Universal stone on maailman paras siivousaine - ja myös hopeankiillotusaine.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti