keskiviikko 20. elokuuta 2014

Juice (Leskinen?) insinöörin keittiössä

Iih ja uuh sanoo insinöörikokkaaja minussa. Kirpputorilta löytyi niin houkutteleva masiina, että ostin sen kotiin. Braunin vanha mehustin. Hassu pärisevä härpäke, jolla hedelmät, marjat, vihannekset sun muut rehut muuttuu tuoremehuksi.

Myönnän, että olin innoissani tätä kokeilemassa. Kaikki irtoavat osat pystyi laittamaan astiapesukoneeseen, joten aloitin kunnon puhdistuksella. Sitten kone kasaan ja jännitti tietysti toimiiko kaikki niin kuin pitää.

Toimi. Täydellisesti ja moitteetta. Vapise Jungle Juice Barit ja kaikki muut fruitie/smoothie -paikat. Mulla alkaa olla kotona niin täydellisesti varustettu kahvila, etten kohta ehkä poistu täältä mihinkään.


Ensimmäinen mehustuskokeilu tapahtui juuri äsken. Iltapala mielessä kasasin kotoa löytyviä hedelmiä - 2 päärynää, 2 nektariinia ja 2 limeä leikkuulaudalle.


Ei kun hedelmiä vähän pienemmiksi palasiksi (päärynä ei vaadi edes kuorimista, nektariinista siemen pois ja limestä kuoret veitsellä pois) ja tungetaan mehustimeen. Saman tien alkoi tuosta nokasta valua runsaasti mehua. Tuollainen puolen litran mitta oli täydellisen korkuinen astia tuohon alle. Tuosta määrästä hedelmää tuli melkein 5 dl mehua, eli aika hyvin näyttäisi kone puristavan kaikki mehut irti.

Siispä iltapalaksi tänään oli lasillinen aurinkoa. Ja aimo annos innostusta uudesta kirpparilöydöstä. Onko noloa innostua tuollaisesta härpäkkeestä ja turhakkeesta, johon saattaa kyllästyä hetkessä? No - nautin ainakin niin kauan kuin tämä into kestää...


Syksyn tullen taas blogin kuvien laatu alenee dramaattisesti - sen näkee jo tästä postauksesta. Syksyinen ilta ja valoa nolla, ei jaksa kännykkäkamera kuvata kaunista jälkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti