maanantai 28. heinäkuuta 2014

Paljon on tapahtunut

Nyt on kuulkaas elämässäni tapahtunut jotain niin merkittävää, että piti ihan blogin kuvausta tuossa sivussa oikealla muuttaa. Aiemmin siinä luki, että "blogia kirjoittelee hieman alle kolmekymppinen diplomi-insinööri Helsingistä". Nyt oli sitten käytävä se "hieman alle" pyyhkimässä pois ja ilmoittaa (blogi)maailmalle, että uusi vuosikymmen alkoi.

Ja upeissa merkissä se alkoikin. Viime lauantaina. Päätin olla pitämättä matalaa profiilia. Mitäs sitä olemaan vaatimaton. Paljon hauskempaa on pitää pompöösisti 50 juhlavieraan syntymäpäiväjuhlat. Jos on syntynyt kuumimpaan hellekesäaikaan, niin olisi suorastaan synti jättää järjestämättä isot kesäjuhlat. Oikein yksityistilaisuutena ravintolassa.


Kerrankin oli syytä mennä penkomaan Tigeriin paperitavaraa ja ostaa jotain niinkin syvällistä kuin vesimelonin näköisiä paperiviirejä, joilla juhlapaikan ovi koristellaan.


Juhlaruokana tarjoiltiin pitaleipiä, joiden väliin vieraat saivat tunkea pulled porkia, lähi-idän erilaisia tahnoja (hummusta, papa ganoushia sun muuta). Kyytipojaksi salaatteja ja siskon leipomuksia. Olin niin tohinoissani, että koko ruokapöytä jäi kuvaamatta. Juomatarjoilut tuli sentään huomioitua myös kameralla.


Ja kakku pitää syntymäpäivillä olla. Siihen pastellisia synttärikynttilöitä, joita apuvoimien (joiden keskiarvo iästä oli ehkä 7 vuotta ottaen huomioon myös sen, että minäkin olin mukana puhaltamassa).


Sain aivan mahtavia lahjoja. Sain kaikki ne jutut, jotka täälläkin toiveina mainitsin - Marimekon hipsterirepun, ompelukoneen ja golfhanskan. Tämän lisäksi sain muun muassa 7 pulloa shampanjaa. Ja vaikka mitä muuta kivaa. Ihan superyllätys oli, että vieraani tuntevat minut ja aineettomien lahjojen arvostukseni niin hyvin, että yksi porukka oli tilannut paikalle musiikkiduon esiintymään (syntymäpäiväsankari pyyhki kyyneliä Your songin aikana - se on yksi suosikkikappaleistani, eikä lahjan antajat taineet edes tietää miten hyvin se osui). Sen lisäksi kaksi lahjan antajaa antoi lahjaksi ravintolaillallisen, joten hauskaa on vielä luvassa tulevaisuudessakin.

Itsekin itketin vähän juhlavieraana olleita vanhempiani ja muita vieraita (ainakin äiti ja yksi toinen vieras todistajien mukaan saivat roskia silmiinsä) soittamalla viululla Akselin ja Elinan häävalssin. Meidän perheessä on sattunut nimittäin niinkin hauska yksityiskohta, että olen syntynyt vanhempieni hääpäivänä. Akselin ja Elinan häävalssi on ollut vanhempieni häävalssi, joten se sopi hääpäivälahjaksi heille.

Lisäksi juhlavieraat visailivat etikettitietoudessaan tietovisassa. Kuinka moni muuten tietää, että mikä on kohteliain tapa antaa emännälle kukkia (lähetillä juhlien päivänä etukäteen) ja kumpaa tulee tervehtiä ensin - kuningasta vai kuningatarta (kuningasta)? Aika hyvin juhlavieraani muuten tiesivät, sillä voittajat saivat 12 pistettä 15 kysymyksen tietovisassa.


Lisäksi, koska kolmekymppisenä pitää tehdä jotain repäisevää kuin esimerkiksi ottaa tatuointi, niin olin tilannut Tattyoosta juhliin kasan leikkitatuointeja. Kaikkea oli tuplamäärä, joten vierailla oli mahdollisuus ottaa ns. matchin tattoos puolisoidensa kanssa. Kukapa ei sellaista haluaisi!


Koska monilla ystävistäni ja sukulaisistani on lapsia, niin juhlat olivat lapsiystävälliset. Tässä vielä supernanny -vinkki "aikuisten juhliin, jonne lapsetkin ovat tervetulleita": juuri ennen esitysnumeroa kannattaa lapsivieraille antaa kasa tikkareita. Niitä imeskellessä menee lauluesitykset ja viulunsoiton kuuntelut kuin vettä vain. Ja suukin pysyy mukavasti supussa, kun on tikkari mitä imeskellä.

Olen niin iloinen juhlista. En voi uskoa, että melkein kaikki kutsutut vieraat pääsivät parhaaseen kesäloma-aikaan paikalle. Osa tuli pitkänkin matkan takaa. Ja kaikki ne yllätykset, joita minulle oli järjestetty - ihan piti muutama kyynelkin tirauttaa.

Kolmekymppiä ei muuten tuntunut missään, kun päivänsankarina päädyin sitten juhlimaan aamukuuten saakka. Seuraavana päivänä tosin tuntui hieman kolmekymppisemmältä kuin juhlapäivänä. Onneksi silloin helteistä päivää ja jännää janoa helpotti jälleen kerran Schweppes.


Aivan mielettömän iso kiitos kaikille juhliin osallistuneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti