lauantai 5. heinäkuuta 2014

Modernin mummon kurkut

Täällä modernissa mummolassa valmistui tänään herkullinen kesälisuke, jonka sukkelana tyttönä nimesin modernin mummon kurkuiksi.

Nappasin aamupyöräilyllä Hakaniemen torilta mukaan kurkun. Sellaisen ihanan suomalaisen, aivan liian käyrän EU-normeihin ja niin kauniin vihreän.

Kotoa löytyi iso nippu lehtipersiljaa, koska tein pari päivää sitten sitä-yhtä-some-pastaa. Tiedätte kyllä mitä (ja jos ette tiedä, niin resepti tästä). Ja kapriksia nyt löytyy kaapistani aina, sillä ne nyt on vain niin hyviä.

Näistä ne sitten syntyi, modernin mummon kurkut. Siskokin kehui, niin päätyy tänne blogiinkin.


Modernin mummon kurkut
1 kokonainen kurkku
2-3 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
sormisuolaa
mustapippuria rouhittuna
puntti lehtipersiljaa
kapriksia

Kuori kurkku ja pilko palasiksi. Sekoita kulhossa kurkut, valkoviinietikka, sokeri, suola ja mustapippuri. Anna maustua hetki.
Pilko veitsellä lehtipersilja - ei tarvitse olla mielestäni hakkelusta vaan saa jäädä rouheammaksi.
Lisää lopuksi kapriksia maun mukaan - joko isoja niin kuin minulla tai niitä pieniä.

Kävin Hakaniemen reissullani muuten myös Aasia-marketeissa. Kiinalaisessa kaupassa ainakin myydään tätä Schweppesin Ginger beeriä, joka on hyvää. Nimestään huolimatta alkoholiton inkiväärilimu. 


Vanhempi sisko tuli iltapäivällä kylään. Nautimme iltapäiväkahvit ja herkkuja pihalla.

Vaikka sanon tämän ehkä sadatta kertaa, niin menköön vielä kerran: meidän piha on ihana. Kukkaloisto on mieletön. Nyt siellä kukkii pionit.



Ja okei, loppuun vielä kuvat siitä avokadopastasta. Somepasta mikä somepasta. En ymmärrä sitä tajutonta hypetystä, joka pastan ympärillä on pyörinyt, mutta on se ihan kätevä resepti ja hyvä pasta. Vähän niin kuin avokadopesto.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti