tiistai 15. heinäkuuta 2014

Aarrelöytöjä kirpputorilta

Kaikkien kollegojeni jo lomaillessa minä siirsin tietokoneeni ja itseni mökille etätöihin. Kauppamatkalla pääsin samalla piipahtamaan Lappeenrannan SPR Kontissa ja yhdessä paikallisessa itsepalvelukirpparissa.

Kontti oli joskus Lappeenrannassa ihan super löytöjentekopaikka. Viime vuosina siellä on kuitenkin hinnoittelijoiden hintatietoisuus on kasvanut ja astiapuolella olevia design-aarteita on hinnoiteltu enemmänkin antiikkiliikkeen hinnoilla kuin kirpparin. Se on ärsyttänyt.

Jotain näiden hintatietoisten hinnoittelijoiden silmien ohi näköjään kuitenkin menee. Mutta kirppishaukan silmätpä eivät näitä ohita! Riihimäen Helena Tynellin suunnittelemia Ruutu-sarjan jälkiruokamaljoja olen useasti aiemminkin kirpputoreilla hipelöinyt, mutta ovat olleet hinnoiltaan varsin kalliita - lähemmäs 10 euroa kappaleelta. Nämä neljä kulhoa lähtivät mukaani euron kappalehintaan. Näitä on muistaakseni myös vanhempieni kaapissa mummolan peruina. Ihanat jälkiruokakulhot ovatkin.



Toinen löytö löytyi paikalliselta itsepalvelukirpparilta. Heikki Orvolan Arabialle / Finelille suunnittelema emalinen vesipannu on tässä valloillaan olevassa emalibuumissa varsin haluttu löytö. Tämä ei kuitenkaan ollut mikään priima-kappale, vaan sisäpinnan emali oli tummunut ja kannen reunassa oli joitain pieniä kolhuja. Tämä oli kuitenkin niin hyvän hintainen - 6 euroa, että ostin riskisijoituksena kotiin puhdistettavaksi. Olen nimittäin lukenut, että emali kirkastuu sooda-kylvyllä ja/tai taikasienellä. Aion kokeilla myös Universal Stonea, jos kaksi edellä mainittua ei toimi. Kaunis tuo on - kannen nuppi ja kahva ovat tiikkiä ja muutoin tuo on perinteistä Finelin emalia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti