maanantai 2. kesäkuuta 2014

Mattoratkaisu eteiseen

Asuntoni valkoinen lautalattia on kyllä ihana, mutta paljastaa varsin armottomasti kaiken lattialle kertyvän lian pienintäkin murusta myöten. Erityisesti koen, että pihalta kenkien mukana kotiin kulkeutuva hiekka häiritsee siistin silmää eteisessä. Tästä syystä olen harkinnut jonkinlaisen helppohoitoisen ja isomman maton hankkimista eteisen lattiaa suojaamaan (ja hämäämään tarkkasilmäisen asukkaan silmää). Tällä hetkellä eteisessä on vain pienikokoinen kynnysmatto, joka vähän epäonnistuu tehtävässään suojata lattiaa lialta.


Koska helppohoitoisuus olisi tässä se avainsana, olen miettinyt vaihtoehdoiksi muovimattoa tai mahdollisesti jotain kaunista sisal-mattoa.

Selailin netistä vaihtoehtoja, ja huomasin, että Pappelinalla on kauniita muovimattoja, jotka ovat sattumalta parhaillaan Stockmannilla vielä alennuksessa. Heidän mattonsa tuntuu normaalihintaisena vain melko arvokkailta ollakseen, noh, muovimattoja. Stockan alennuksen kanssa tosin tarvitsemani pikkukoko on ihan järkevän hintainen.


Tuo kuvassa näkyvä malli Honey on kyllä varsin kaunis ja siitä löytyisi riittävän pieni koko (eteinen on vain n. 130 cm pitkä). Väreistä miellyttää eniten nuo kuvan harmaa ja keltainen. Harmaa ehkä sopisi parhaiten eteisen nykyiseen väritykseen ja keltainen olisi taas ihanan pirteä ja noudattaisi aika hyvin muun asunnon väritystä.

Myös Marressa on hauska kuviointi ja ihania värejä tarjolla.



Onko kenelläkään kokemusta näistä Pappelinan matoista ja niiden laadusta? Onko korkeahkon hinnan väärti? Tuotetietojen mukaan pysyy hyvin paikallaan lattialla ja on helppohoitoinen - mm. konepesu onnistuu.

Entäs onko jollakulla vinkata kauniista sisalmatoista, jotka sopisivat eteiseen. Ruskeaa väriä en halua, eli värisävyn pitäisi taittua enemmänkin esim. harmaan suuntaan. Pinnassa voisi olla joku isompikin kuviointi, ettei tulisi käytävämatto-fiilistä.

Autoitte minua ihanasti kommenteillanne silloin, kun pohdin olohuoneeseen uutta villamattoa. Saisinkohan nyt yhtä hyviä kommentteja ja apuja? Jos valitsen Pappelinan, niin kumpi kuosi olisi kivempi - Honey vai Marre, ja mikä väri kivoin?

2 kommenttia:

  1. Miusta ei oo muuta hyötyä, mut mielipide toki löytyy: keltainen väri ja mallina honey on ehdoton suosikkini. Keltainen näyttäisi hyvältä valkoista lattiaa vasten, piristäisi eteistä ja toistaisi ainakin keittiön seinän värimaailmaa :). -P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - mielipiteitähän tässä haetaankin. :) Huomasin, että tuossa Marressa on lyhyin pituus 150 cm, eli 20 cm liian pitkä eteiseeni. Periaatteessa siis jos Pappelinan mallistoa katsotaan niin tuo Honey on ilmeisesti ainoa, josta löytyy riittävän lyhyt (100 cm) pätkä. Ellei siis halua jotenkin taittaa mattoa (jos materiaali on riitävän ohutta, niin ei sekään varmaan mahdoton vaihtoehto ole, varsinkin kun on kyse niin lyhyestä taiton tarpeesta.)

      Se on sitten eri asia löytyykö Pappelinalle joku vaihtoehto, esim. joku mainittu sisalratkaisu. Nuo Pappelinat on vain jotenkin kivan pirteitä ja sieviä. Tuo keltainen honey kyllä kummittelee omassakin mielessä. Pitää varmaan kyllä käydä katsomassa värit livenä, nimittäin tuotetiedoista kun katsoin tarkemmin, niin värin nimi on "vanilla". Kuvassa näyttää kyllä varsin pirteältä keltaiselta, joka olisi mieluisampi kuin joku haalea vanilija.

      Poista