maanantai 21. huhtikuuta 2014

Löytöjä

Mulla on ihan kauhea heikkous pelastaa kirpputoreilta kaikki sinne hylätyt taidokkaat käsityöt. Kirppareilta niitä nimittäin löytyy - mitä upeampia juttuja, usein pilkkahintaan. Mietityttää, että miten nämä työt päätyvät kirpputoreille? Joku on käyttänyt mielettömän määrän työtä niiden tuottamiseen ja sitten ne päätyvät kirpputorikasoihin. Mieleen tulee aina, että näitä ei kirppareille voi kantaa kukaan muu kuin sellainen ihminen, joka ei itse tee käsitöitä eikä ymmärrä millaista taitoa ja vaivaa niiden tekemiseen on käytetty.

Pääsiäinen vierähti Lappeenrannassa perinteisissä merkeissä. Perinteisellä tarkoitan sitä, että kävimme taas koko perheen voimin SPR:n Kontti-kierrätystavaratalossa. Vaikka mielestäni Lappeenrannan Kontti onkin viimeaikoina hinnotellut erityisesti astiat aivan ylihintaisiksi, niin voi sieltä silti edelleen tehdä löytöjä.

Eniten innoissani olen parisängyn pitsipeitosta, jonka 35 eurolla pelastin itselleni. Käsittämättömän kaunis kuukausien käsityön ja kädentaitoa vaatinut työ on sellainen, jota en ikinä saisi itse aikaiseksi. Miten joku onkin osannut? Nyt tämä on minun. Kaunis ja arvokas, jonkun osaavien käsien tuotos.



Pitsipeiton lisäksi löytyi pino käsin kudottuja pellavapyyhkeitä. Kaivelin pinoista niitä itselleni viisi kappaletta eri väreissä (1.5 euroa kappaleelta). Kaksi pyyhettä jäi vanhemmilleni käyttöön, nämä kolme matkasivat kanssani Helsinkiin.

2 kommenttia:

  1. Minun mummo on aina virkannut, enkä oikein osaa vielä tykätä noista peitoista, vaikka ymmärränkin vaivan ja tarvittavan taidon... Muistan vain lapsuudesta sen, kuinka karheita ne oli pienen ihoa vasten ja päikkäreiltä heräsi aina pitsikuvioituna :) mutta nuo pyyhkeet no nl kyllä tosi sieviä! Ihania perinteitä teillä! Terkut! Milloinkahan saatais sulle sun lampaat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ymmärrän hyvin sen, että ihan kaikkien sisustukseen ei tällaiset pitsihörhellykset ihan välttämättä istu, mutta silti hylkäys kirpparille tuntuu karulta. Tai mitäpä tässä valitan, jos kerta ne tulee mulle sinne löydöiksi! :) En itse tykkää niistä sellaisista pitsipeitoista joista paistaa liikaa pussilakana rei'istä läpi, mutta tällaiset tiiviiksi virkatut on ihan mun "moderni mummola" -sisustusaatteen mukaisia. Tästä kyseisestä tykkään ihan kympillä.

      Ja hahah tuo mielikuva pitsikuvioidusta päikkärilapsesta...:D Ehkä tää ei joo oo ihan miellyttävin alusta päiväunille, vaan kannattaa ja pitää ottaa pois jos sellaiseen puuhaan ryhtyy.

      Poista