sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Ollaan yhdessä

Ihmisten pitäisi kyläillä toistensa luona mielestäni enemmän. Varsinkin meidän suomalaisten ja varsinkin talvisin. Niin helposti sitä vetäydytään sydäntalveksi omiin koloihimme ja omiin oloihimme.

Olen monesti jo täälläkin maininnut, että muuton jälkeen kotonani on virrannut vieraita tasaiseen tahtiin. Tänäänkin taas tulee iltapäiväkahviseuraa.  Tätä "perinnettä" aion vaalia enemmän myös tulevaisuudessa, ilman että kutsun perusteena tarvitsee enää olla "tulkaa katsomaan mun uutta kotia".

On myös superkivaa saada itse kyläilykutsuja. Niin kuin eilen lauantaina aamupäivällä ystävältä tullut spontaani kutsu - "onko sulla tekemistä, tuutko meille päivälliselle?". Tälläisiin kutsuihin kannattaa aina tarttua. Silloin päätyy esimerkiksi viettämään lauantaipäivää avokadopastaa syöden, jutustellen ja lukien perheen esikoiselle Myyrä-kirjaa kuopus-kummipojan pomppiessa vaipossaan päälläni.



Yhdessäoloa voi vaalia monin tavoin. Niin kuin varaamalla kesäkuun alulle 8 hengen ystäväporukalle villan Portugalin rannikoilta. Siitä tulee varmasti ikimuistoinen kesälomareissu. Suunnittelu on alkanut. Parhautta!

5 kommenttia:

  1. Totta turiset. Nykyään kyläillään ihan liian vähän ja kuvitellaan, että sosiaalinen media korvaa läsnäolon. Ei korvaa. Tällä viikolla tapasin likipitäen kaikki parhaimmat ystäväni. Livenä. Huikeaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Ja ainakin itsellä _joka kerta_ kun on kutsunut kylään ihmisiä tulee olo, että miksi en tee tätä useammin. Pitäisi tehdä. Ja teenkin. Ihminen on laumaeläin.

      Poista
  2. Tervetuloa raksalle, anytime!
    Ruokapuolen laatua en takaa mutta yhdessä tekemistä on varmasti ja tekemisen meininkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna - vähän osasinkin odottaa että teiltä kutsua ei tarvitse kovin paljoa kärkkyä...:) Ja eikö raksalla parhaalta maistu juuri vaikka hernekeitto purkista, seisovalteen syötynä?

      Poista