sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Illanistujaisten menu

Eilisten illanistujaisten menu oli mielestäni onnistunut.

Meitä oli täällä yhteensä kymmenen henkeä, joten ruokapöydän ääreen tarjoiltu illallinen ei käynyt laatuun - kun kaikki asuntoni tuolit ja jakkarat kerätään, niin istumapaikka löytyy maksimissaan vain kahdeksalle. Siispä rennommalla meiningillä mentiin, eli seisovalla pöydällä.

Kaikki edellisen postauksen lukeneet voivatkin arvata, että tarjolla oli muun muassa pizzaa. Täytteenä oli parman kinkkua, mozzarellaa ja mustia kalamata-oliiveja.

Tältä se näytti uuniin mennessään:


Yllä näkyviä pizzoja tein yhteensä kolme kappaletta. Tältä ne näytti valmiina:


Vietnamilainen rapusalaatti on varma nakki illanistujaisten tarjoiluun. Siitä tuntuu kaikki tykkäävän! Resepti on julkaistu blogissa jo aikaisemmin Vappupiknikin vietnamilainen rapusalaatti-postauksessa. Resepti on täällä säännöllisessä käytössä. Suosittelen lämpimästi, jos et ole vielä kokeillut.


Tein myös hummusta, joka on kyllä helppo ja herkullinen leivänpäällys. Hummus on kikherneistä hurautettava tahna, johon voi periaatteessa sekaan sekoitella vähän mitä haluaa. Aitoon tulee tahinia, oliiviöljyä ja mausteita. Omaani tuli purkki kikherneitä, vähän aurinkokuivattuja tomaatteja, loraus oliiviöljyä ja mausteeksi valkosipulia, juustokuminaa ja suolaa. Hurautetaan tasaiseksi massaksi ja annos koristellaan oliiveilla ja paprikajauheella, sekä lorauksella oliiviöljyä. Tätä syötiin hyvän vaalean leivän kanssa.


Leivän kanssa tarjoilin myös tuorejuustoa. Tavallaan omatekemää, kun maustoin sen itse. Eli pohjaksi maustamaton tuorejuusto ja sitten omat mausteet sekaan. Mielestäni näin saa huomattavasti parempaa tuorejuustoa kuin kaupasta valmiina ostamalla. Omaani tuli hienonnettua kevätsipulia, tuoretta basilikaa, sitruunanmehua, vähän dijon-sinappia, ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria.


Tällä menulla ruokki hyvin 10 hengen seurueen. Lopuksi kuvaa illan kattauksesta:


Hauska ilta kaikenkaikkiaan! Kiitos osallistuneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti