tiistai 19. marraskuuta 2013

Uusi sänky

Ah, vihdoin se on täällä. Uusi sänkyni! Se tuli tänään kotiinkuljetuksella. Kello on tätä kirjoittaessani vähän yli seitsemän. Tekisi jo mieli mennä nukkumaan, niin houkuttelevalta uusi sänky näyttää.

Ostin 140 cm leveän sängyn. 160 cm oli liian leveä. 120 cm liian kapea. Vaikka 140 cm on vähän "väliinputoaja" koko, niin päädyin siihen silti. Olen tosi tyytyväinen nyt kun sänky on täällä. Se on juuri oikean kokoinen tähän asuntoon.

Olen aina suosinut muotoonommeltuja aluslakanoita. Ne on helppo pedata ja pysyvät hyvin paikallaan - minulla kun on vähän tapana möyhkätä nukkuessani. Vanha sänky oli 120 cm, joten kaikki vanhat aluslakanat ovat nyt käyttökelvottomia (mutta onneksi kelpaavat hyvin siskolle). Kävin eilen lakanakaupoilla. Yllätyin siitä miten huonosti tarjontaa on 140 cm leveistä muotoonommelluista lakanoista. Ei oota myytiin niin Hemtexillä, Pentikillä kuin Anttilassakin. Ehdin jo tuskastua ja Hemtexillä kysyinkin myyjältä, että miten ihmeessä ihmiset sitten 140 cm leveitä sänkyjään petaa. Myyjä kohautteli olkapäitään, ihan kuin kysymykseni olisi ollut jotenkin tavaton.

Onneksi, oi onneksi on Stockmann. Sieltähän niitä etsimiäni löytyi, oikein useita vaihtoehtoja. Casa Stockmannilla oli merseroituja puuvillaisia versioita, Villa Stockmannilla satiinipuuvillaisia vähän arvokkaampia. Päädyin ostamaan molemmat versiot. Minulla on Villa Stockmannin puuvillasatiinisia pussilakanoita, niitä saa Hulluilta päiviltä aina varsin järkevään hintaan. Ne ovat paitsi kauniita niin myös hyvälaatuisia. Uskon, että sama laatu pätee myös aluslakanassa, eli vähän korkeampi hinta oli varmaan ihan ok suhteessa siihen.

Eli tiedoksi teille lukijoille, että jos joku teistä kaipailee 140 cm leveään sänkyyn muotoonommeltuja pussilakanoita: menkää Stockmannille. Siellä niitä on!


1 kommentti:

  1. Miulla oli 140cm sänky ja kodinykkösestä(Vantaan variston) löysin omat muotoon ommellut lakanat kaikissa perusväreissä :) Nyt ne on kyllä luovutettu siskon käyttöön...Ehkä 140cm sänkyjen suosio on nyt kasvussa ja siksi joka paikasta on loppu, eivätkä tajua valmistaa niitä lisää!Mutta onnittelut hyvästä sänkykoon valinnasta, meikälle oli ainekii varsin passelipunkka ;) T.Aussi-Suikka tällä hetkellä Single king bed user (=n. 100cm leveyttä)

    VastaaPoista