sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Paloja uudesta kodista

Reilun viikon lähes tauottoman ahertamisen jälkeen, muutto ja uuden kodin järjestäminen alkaa olla valmista. Tässä yhteydessä klisee "väsynyt mutta onnellinen" sopii kuvaamaan olotilaani täydellisesti. Huomasin taas kuinka huonosti siedän keskeneräisyyttä. En tunnu pystyvän istumaan alas ja ummistamaan silmiäni asioille, jotka pitäisi hoitaa ja järjestää. Siksi puuhasin pysähtymättä kotia kuntoon. Toivottavasti iän myötä opin olemaan itselleni armollisempi. "Asioita, joita itsessä kehittää" -listaan siis.

Vaikka pientä hienosäätöä, kuten taulujen laittoa seinille ja sen sellaista pientä on vielä jäljellä, niin ajattelin kuitenkin jakaa täällä joitain palasia uudesta kodista. Olkaapa hyvä - täällä minä nykyään asun!

Keittiö

Sumuisen päivän näkymä keittiön ikkunasta. Sulkekaa silmänne kitukasvuisen chilin osalta. Se pudotti ensin kaikki lehtensä, mutta päätti sitten lokakuun lopussa ryhtyä kukkimaan ja tekemään chilejä. Sitkeä kaveri!

Keittiön nurkassa on vanhanaikainen kylmäkaappi (täydellinen "viinikellari"!). Valkoinen kolmijakkara on äidin työpaikan jäämistöä, jonka isä kunnosti hienosti. Edellisen asukkaan tekemä keltainen seinä tuntui ensin vieraalta, mutta alkanut kuitenkin tuntua kivalta. Tähän ajattelin sitä Woods -tapettia, mutta taidan odotella siihen asti kunnes kyllästyn keltaiseen ja kaipaan jotain muutosta.

Ihanaa, kun on vihdoin kunnollinen työtaso keittiössä. Edellisessä asunnossa postimerkin kokoisessa keittiössä työtaso oli periaatteessa tiskialtaan päälle nostettu iso leikkuulauta. Sitä ei tule ikävä.

Keittiön nurkkaa koristaa vanhemmilta saatu vanha keltainen nojatuoli. Siinä vieraat voivat mukavasti istuskella, kun emäntä valmistelee apetta pöytää. Hassu nahkainen istuinsuoja-nalle on kirpparilöytö ja kaikessa kummallisuudessaan rakas.

Vuosia haaveilemani Yki Nummen Lokki-valaisin keittiön katossa. Sopii mielestäni tänne täydellisesti. Minulla on saman suunnittelijan Modern Art -pöytävalaisin, joka löytyy olohuoneen puolelta. Ovat kiva pari!

Eteinen
Eteinen on pienenpieni ja siinä on hempeä kukkatapetti. Ensin ajattelin vierastavani tätäkin, mutta tämäkin alkaa tuntua tänne sopivalta. Ei tämäkään ihan heti ensimmäisenä mene vaihtoon.

Olo- ja makuuhuone

Ikkunan alla on työpiste, jossa kelpaa mm. kirjoittaa blogia.

Toivon kovasti, että tuohon linnunpönttöön löytää joku kiva asukas. Nyt se taitaa olla tyhjillään. Enkä tiedä kuka sen on siihen laittanut ja huoltaako sitä kukaan. Ehkä pitäisi itse ottaa huoltoon?

Yhdistetystä olo- ja makuuhuoneesta löytyy myös sänkynurkkaus, vaatekaapit ja sohva. Harmaasta ja vähävaloisesta päivästä johtuen en saanut niistä vielä kivoja kuvia. Jaan niitä ehkä myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää, siun näköiseltä :). Kiva päästä näkemään livenä myös :). - P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No täähän on tällaiselle itseni kaltaiselle kolmekymppiselle mummolle ihan täydellinen. :)

      Poista