torstai 7. marraskuuta 2013

Artekin Tuoli 65:n muodonmuutos

Muistatteko vielä sen kesällä kirpputorilta löytämäni Artekin tuolin? Sen, joka oli kehitysvammaisten työpajassa maalattu punaiseksi.

Pyysin silloin isääni rapsuttelemaan punaiset maalit pois ja maalaamaan tuolin valkoiseksi. Isä otti projektin vastaan. Se osoittautuikin hankalammaksi kuin odotettiin. Punainen maali oli käsittämättömän tiukassa. Isällä oli iso työ rapsutella se pois. Pala kerrallaan hän kuitenkin sai maalin irroitettua.

Alta paljastuikin varsin hyväkuntoinen tuoli. Koivuviilussa oli ollut jotain pientä kolhua. Isä on taitava ja tarkka - hän oli käynyt ostamassa viilua ja liimannut tuolin selkämykseen uuden pinnan.

Värityksessä luovuimme kokonaan valkoiseksi maalaamisesta, sillä tuoli olikin niin hyväkuntoinen. Päädyin pohtimisen jälkeen mahdollisimman alkuperäiseen väritykseen, eli jalat ja selkämys jätettiin koivun väriseksi ja kansi maalattiin valkoiseksi.

Lopputulos on todella hieno! Isä on niin taitava - tämä lopputulos kelpaisi varmaan Artekillekin. Ja minä olen tyytyväinen. Tuoli on uusi työtuolini kirjoituspöydän ääressä.

Tästä lähdettiin!

Ja tähän päädyttiin!

Aika hieno muodonmuutos
Iso kiitos isä!

2 kommenttia:

  1. Tulipas tosiaan hieno!! Muistatko sen meillä olleen valkoisen vanhan (N:lta perintönä saadun) keinutuolin? Me vietiin se alkuviikosta entisöitäväksi parik-säätiön ihmisille,siitä kun oli maalipinta paikoin lohkeillut. Olisi ollut iso homma tehdä itse, ja mielellään tukee tollasta toimintaa. Toivottavasti siitä tulee hyvä kans. -P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan etäisesti keinutuolin ja ihanaa, että sellainen saa teiltä uuden elämän! Vanhoja (ja erityisesti itselle tärkeitä) huonekaluja (ja muita tavaroita) pitää vaalia ja huoltaa. Ja kaikki sosiaalinen yrittäminen ja erilainen - esimerkiksi mielenterveyskuntoutujien ja muiden ryhmien toiminnan tukeminen on tosi kannatettavaa.

      Omasta tuolista olen niin tyytyväinen - se sai uuden elämän ja on nyt lähes uudenveroinen ja alkuperäisen näköinen. Pohjasta löytyi Helsingin kaupungin vaakuna, eli ilmeisesti tämä on jo yhden elämän palvellut jossain virastossa/koulussa/päiväkodissa tms. Välissä se kävi virikkeellistämässä kehitysvammaisia ja nyt löysi meidän isän käsittelyn kautta rauhalliset eläkepäivät Käpylässä.

      Poista