sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Lista lyhenee

Muutto lähenee, hoidettavien asioiden lista sen kun lyhenee!

Hyppäsin tänään nimittäin bussiin ja ajoin lähimmälle K-Raudalle tilaamaan jo aiemmin katsomani "eteisen" kaapin. Eteinen lainausmerkeissä siksi, että uudessa kodissa se on niin pieni, että tämä takkien, kenkien, pipojen, lapasten ja huivien säilömiseen tarkoitettu kaappi tulee todellisuudessa keittiön puolelle.

Mainitsinkin jo, että silloin reilu viikko sitten kävin katsomassa huonekalukauppojen valikoimaa kaapistojen osalta (reissu jolloin päädyn kuitenkin hankkimaan sängyn). Kaapistovalikoima oli sillä reissulla vähän pettymys. Paras vaihtoehto oli Lundialta, mutta siitä olisikin sitten saanut pulittaa aika ison summan. Alhaisempi hintaluokka olikin sitten jo niin huonolaatuista, jo kaupassa valmiiksi vaappuvaa lastulevyä, että en viitsi sellaiseen rahojani tuhlata. Jos liukuovet eivät edes kaupassa liu'u nätisti, niin voivatko ne kestää vuosien kulutusta? Näillä vaihtoehdoilla ehdottomasti mielummin sitten maksan itseni vaikka kipeäksi siitä Lundiasta kuin ostaisin huonolaatuista halpaa.

Viime viikolla töistä kotiin pyöräillessäni päätin kuitenkin vielä ex-tempore pistäytyä katsomaan K-Raudan valikoiman kaapistojen osalta. Siellä odottikin todella mieluinen yllätys - hyvälaatuiselta vaikuttava Finnmirrorin liukuovikaapisto oli todella hyvässä syystarjouksessa. Vaikka alunperin vierastinkin peiliovia sen keittiön sijoituspaikan takia, alkoi valinta kovasti painottumaan tämän kaapiston puolelle. Vielä IKEAn nettisivuilta katsoin heidän valikoimansa, mutta K-Raudan kaapiston 10 vuoden takuu yhdistettynä hyvään hintaan vei harkinnan jälkeen voiton.

Nyt tilanne alkaa olla se, että muuttoni on sitä itse muuttoa vaille valmis (heh heh). Olen hankkinut ne hankinnat, joita tarvitsenkin - sängyn ja kaapiston. Olen myynyt eteenpäin ne esineet, joita en uudessa kodissa tarvitse - tuolin (kesällä kirpputorilta löytynyt Artek on kokenut isäni käsittelyssä uskomattoman muodonmuutoksen punaisesta alkuperäisen väriseksi, joten se pääsee työtuolikseni) ja pesukoneen (asunnossa on uusi pesukone, joka kuului kauppaan, joten vanhasta oli järkevää ja välttämätöntä luopua). Olen vienyt valtavan määrän tavaraa kierrätykseen, pääosin sen vähän aikaa sitten tehdyn kirpputorioperaation yhteydessä. Olen purkanut pari huonokuntoista huonekalua roskiin.

Olen myös hankkinut netin, tehnyt sähkösopimuksen, hoitanut uudet kotivakuutukset, tehnyt lain mukaisen osoitteenmuutoksen postiin ja maistraattiin ja hankkinut pakkausmateriaalit. Ensi perjantaina tulee vuokraamani lainalaatikot, niin pakkaaminen alkaa sitten oikein toden teolla.

Ainoa pikkupuute on vielä television digiboksi. Muutan kaapeliverkosta antenniin, joten boksi pitää auttamatta vaihtaa. Tämän kanssa en ole kuitenkaan kiirehtinyt, kun televisio ei ole ihan prioriteettilistani yläpäässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti