lauantai 12. lokakuuta 2013

Kirpputori-inspiraatiota

Kirpputoriaihetta täältä taas, vaikka olenkin tulevan muuton johdosta pysynyt jo useamman viikon pois kirppareilta. Yhtään lisäkippoa ei nimittäin tähän huusholliin tule muuttoon kannettavaksi. Muuton jälkeen sitten taas katsotaan kun uuden kodin sistustus alkaa muotoutumaan ja tavaratarpeet taas konkretisoitumaan...Vieroitusoireita on aistittavissa ja sormet jo syyhyää päästä penkomaan, mutta olen päätökseni tehnyt - vielä kaksi viikkoa.

Minulta kysellään monesti, että miten löydän niin paljon hyvää tavaraa kirpputorilta ja miten osaan tunnistaa kaikkea laatutavaraa kaiken sen roinan keskeltä. Olen jo aiemmin kerännyt vinkkejäni kirpparillakäyntiin Näin teet kirpputorilöydön-postauksessa. Jaoin siinä joitain nyrkkisääntöjäni, esimerkiksi että vaatteissa etsi aina vain luonnokuituja (villaa, silkkiä, pellavaa...) ja että ota tavaroita käteen lähempää tutkimusta varten - tavaraläjästä on vaikea hahmottaa onko jokin tavara hieno ja laadukas vai ei. Suosittelen myös menemään kyykkyyn myyntipöytien edessä. Lattianrajassa usein lymyää huippulöytöjä!

Vaikka silmä kehittyy kirpparella käydessä, niin sitä voi myös harjaannuttaa blogien avulla. Blogosfäärissä (onko tuo edes sana?) on iso määrä älyttömän tarkalla silmällä varustettuja kirppishaukkoja, joilta voi oppia paljon! Itse olen ihan koukussa parin kirppistaiturin blogiin.

Ajattelinkin jakaa teille suosikkini insipiraation lähteeksi:
  • 70-luvulta, päivää! : Bloggari Ninnu on tarkkasilmäinen 70-luvun harrastaja, joka tekee kirppareilta uskomattomia bongauksia. Hänen blogistaan saa hirveän määrän tietoa esimerkiksi suomalaisesta lasista ja muusta muotoilusta. Sivupalkista etsimällä tunnistefiltterin "Hyvät kirpputorilöydöt" pääsee kurkistamaan mitä kaikkea hän on kirppareilta bongannut. Hänen kauttaan olen mm. ensimmäistä kertaa törmännyt Pentti Sarpanevan korutuotantoon, jota siis nykyään myös itse kirppiksiltä keräilen.
  • My 2nd hand life: Vaikka tätä blogia lukiessa voikin välillä hämmästellä, että kuinka monta pärekoria yksi ihminen voi tarvita, on kirjoittaja-Maijun kirppissilmä silti ihan lyömätön. Blogin nimikin antaa ymmärtää, että kierrätyslöydöistä on pääosin kyse. Tunnisteella "flea market" pääsee tutustumaan kauniisiin kirppislöytöihin ja Maijun kodin aivan ihanaan sisustukseen.
  • Vihreä talo: Jos saisin kutsun asumaan Vihreään taloon, en epäröisi hetkeäkään. Ihana puutalo, joka on sistustettu pääosin kirppislöydöillä. Talon astiakaapin sisältökin on kadehdittavan ihana. Tunnisteella "löytöjä" pääsee ihailemaan uskomattomia aarteita, joita katsellessa talon lisäksi itsekin on aika vihreä. Kateudesta nimittäin.
  • Stiinapauliina: Ihania värikkäitä kirpparilöytöjä tekee Stiinapauliina. Vaikka moni bongaus onkin lapselle (leluja ja vaatteita), jotka eivät itseäni niin kiinnosta, niin mukana on myös paljon ihania juttuja kotiin. Sivupalkista etsimällä tunnisteen "kirppis" saa Stiinapauliinan löydöt esiin.
Ja voi apua miten tämä postaus ja noiden insipiraatioblogien selaaminen sai taas kirppishimon käyntiin! Hillitsen itseni ja lähden kuitenkin huonekalukaupoille. Uusi koti huutaa kaapistoa, eikä minulla ole vielä mitään hajua siitä millaisen kaapiston sinne haluaisin. Tutkimusretkelle siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti