lauantai 12. lokakuuta 2013

Asiaa sängystä

Uuden sängyn osto on ollut hankintalistallani ikuisuuden. Tai tarkemmin runkopatjan. Jo useamman vuoden itse asiassa. Entisen poikaystävän kanssa nukuimme molemmat huonosti 120 cm leveässä ja aivan liian vanhassa sängyssäni. Liian pehmeässä ja muutenkin kaikin puolin väsähtäneessä. Liian kapeassakin kahdelle pitkälle ja muutenkin raskasrakenteiselle ihmiselle. Lykkäsimme uuden hankintaa, kun ei ollut mitään tietoa ensinnäkään milloin saamme elämämme järjestettyä kahdesta maasta yhteen ja edes että mikä maa ja millainen koti se olisi.

Nyt kun muutan uuteen kotiin yksin oli korkea aika tehdä päätös uuden pedin hankkimisesta. Ei kolmekymppisenä voi enää maata puolihuonossa pedissä. Johan tässä iässä alkaa kaikenmaailman krempatkin vaivata, jos ei tällaiseen asiaan panosta!

Sängyn osto on vain prosessina varsin haastava.

Ensinnäkin - huonekalukauppojen nettisivuilta on ihan turha katsella sänkyjä ja miettiä mikä olisi sopiva. Niitä on pakko mennä kauppaan makaamaan ja kokeilemaan. Myöskin hinnoittelu selviää yleensä vasta kaupasta tarjouslaskelmaa pyytäessään. Tulee sijauspatjaa, patjansuojaa ja jalkoja sen pelkän runkopatjan lisäksi ja myyjät pystyvät pyöristämään hintoja alaspäin. Huonekalukaupat yleensä vielä sijaitsevat autottoman ihmisen kannalta mahdollisimman huonoissa paikoissa, pääkaupunkiseudulla jossain kaupungin ulkopuolella kehien varressa.

Toiseksi - sängyistä ei ikinä tule puhuttua kenenkään tutun kanssa, ainakaan niin kuin muista huonekaluista. Harvemmin sitä ihmisten kotona vieraillessaan tulee kysäistyä "Hei, kiva sänky. Onko hyvä? Mistä ostit?". Joten varsinaisia käyttöön perustuvia suosituksia on aika vähän.

Kolmanneksi - sängyn pitää olla hyvä. Siitä ei kannata kovin paljoa lähteä tinkimään. Niin suuren ajan elämästään siellä köllötellessä kuitenkin viettää.

Lähdin tänään kiertelemään huonekalukaupoille. Ajatuksissa oli katsoa millaista tarjontaa eteisen kaapistoista on saatavilla jotta saisin hahmotettua millaisen kaapin asuntoon hankin. Kaapisto kun on hankintana kaikkein akuutein. Päätin samalla vaivalla kuitenkin vielä katsoa kunkin ketjun sänkytarjonnan ja pyytää tarjoukset.

Loppujen lopuksi päädyinkin ostamaan uuden sängyn, nyt samalla vaivalla. On taas yksi asia pois hankintalistalta. Ostin vielä inhokkiketjustani Sotkasta, jonka sänkytarjonta oli yllätyksekseni todella hyvä. Hyvältä tuntuva runkopatja laadukkaalla lämpömuovautuvalla petauspatjalla maksoi merkittävästi vähemmän kuin esimerkiksi Askossa (Askon paketti n. 1450 euroa, Sotkan mielestäni paljon paremmantuntuinen vajaa 1000 euroa!). Valmistajat ovat vielä samoja suomalaisia sänkytehtaita, joten ihmettelen merkittävää hintaeroa.

Tähän samaan konkurssiin meni nyt sitten sekin hankinta, kerranhan nämä vain kirpaisevat. Itse asiassa sovin sängyn toimituksen vasta joulukuun alkuun ja sain tällä vähän ketjutettua kustannuksia. Joulukuun alussa siis uuteen kotiin tulee uunituore tehtaalla valmistettu sänky kotiinkuljetettuna. Ja kantavat samalla vanhan pois. Ihan niin kuin siinä mainoksessa luvataan!

Sänkykuvat blaah, joten menkööt postaus Bed of roses -hengessä pariisilaisella ruusukuvalla!


5 kommenttia:

  1. Jee,hyvä,että löysit pedin :) t. P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopa muuta! Onneksi kaikki muut huonekalut on sopivia uuteen kotiin, ettei ihan kaikkea tarvitse tässä rytäkässä uusia. Ja onneksi nyt on taas yksi asia pois hoidettavien asioiden listalta. En malta odottaa, että pääseen uuteen hyvään petiin nukkumaan. Tuo nykyinen olisi pitänyt uusia jo vuosia sitten...*nolostuttaa*. :)

      Poista
  2. Hyvä sänky on kyllä tosi tärkeä juttu. Ja jos olis joskus tosiaan tullut puhe sängyistä, olisin suositellut tota muovautuvaa petaria. Meillä on ja se on tosi hyvä. Ja tosi hyvään hintaan sait. T. P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testimakauksessa muotoutuva petari tuntui kyllä ihan huipulta. Ihanan napakalta, kun en oo mikään pehmeänlullakan pedin ystävä. Myyjäkin varoitteli, että ensimmäiset pari viikkoa saattaa tulla kremppoja ihan vaan siitä kun sänky on napakampi kuin vanha. Kun tukiranka ei ole vielä tottunut niin hyvään tukeen. En malta odottaa... Ehkä yllätän ja nukun jopa vähän pidempään, ehkä aamuvirkkuus on vain oire huonosta sängystä...? :)

      Poista
  3. Hah,toivotaan niin ;) -P

    VastaaPoista