perjantai 9. elokuuta 2013

Paistos kesäkurpitsasta ja jauhelihasta

Olen kaikkiruokainen ja tykkään kaikesta ruuasta. Tai ainakin melkein. On nimittäin muutama ruoka jotka jätän valitsematta, jos on valinnan varaa sattuu olemaan.

Yksi tällainen ruoka on lasagne.Tätä tuntuu ihmisten olevan vaikea käsittää. Miten joku ei voi rakastaa lasagnea? Se tuntuu olevan niin monen ihmisen lempiruokaa. En itsekään tiedä miksi se ei maistu suussani kovinkaan herkulliselle. Ei vain maistu.

Tänään kaupassa oli oikein herkullisen näköisiä kesäkurpitsoja. Mieleen tuli että niistä voisi tehdä jauhelihan kanssa paistoksen. Vähän kuin lasagnen. Paitsi ilman niitä kahta elementtiä, joista en lasagnessa pidä - pastalevyjä ja valkokastiketta. Siispä pastalevyt vaihtuivat kesäkurpitsasiivuihin ja valkokastike jäi kokonaan pois. Maitohyllyn kohdalla nappasin koriin kuitenkin vielä sellaisen Creme bonjourin valmiiksimaustetun ranskankerman. Siitä tuli se "valkokastike".

Tästä ei tullut yhtään hassumpi ruoka. Ei tämä nyt lasagnea muistuta, mutta ei pitänytkään. Satun vain inspiroitumaan aina välillä ties sun mistä.

Ja muutes, jos vielä välttää hiilareita niin tästähän tuli vahingossa vielä oikein sKARPPI ruoka!



Paistos kesäkurpitsasta ja jauhelihasta

Jauhelihatäyte
700 g jauhelihaa
oliiviöljyä paistamiseen
2 sipulia
2 porkkanaa
3 vartta selleriä
2 kynttä valkosipulia
1 purkki säilykekirsikkatomaatteja
tuoretta chiliä
suolaa
mustapippuria
savupaprikaa
yrttejä (itsellä meni tuoretta basilikaa, kuivattua rosmariinia ja provinssin yrttejä)

Pilko sipulit, porkkanat, sellerit ja valkosipulit pieneksi. Kuulota niitä pannulla hetki oliiviöljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi. Lisää säilyketomaatit ja mausteet. Anna kiehua hetki. Tarkista suola ja muut maut.

2-3 kesäkurpitsaa
1 purkki maustettua ranskankermaa (Creme bonjour, käytin sipulimaustettua)
Juustoraastetta

Suikaloi kesäkurpitsat pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi niin että niistä tulee "lasagnelevyjä". Levitä uunivuuan pohjalle muutama lusikallinen ranskankermaa ja lado puolet kesäkurpitsoista pohjalle niin että se peittyy. Levitä päälle puolet jauhelihakastikkeesta. Lusikoi päälle hieman ranskankermaa. Lado taas kerros kesäkurpitsaa, jonka päälle levitä loput jauhelihakastikkeesta ja loput ranskankermat.

Ripottele päälle juustoraastetta ja paista paistos uunissa 200 asteessa noin 45-60 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti