perjantai 16. elokuuta 2013

Mustikkapannukakku

Lomalla tuli kerättyä aika lailla mustikoita. Olen popsinut niitä aamupalaksi. Ja iltapalaksi. Vähän välipalaksikin.

Jääkaapissa lymyilleet loput mustikat päätin pyöräyttää pikkuiseksi pannukakuksi. Clafoutikseksi, sanoisi ranskalainen. Tai no virallisesti clafoutikseen tulee kirsikkaa, mutta ei se taida olla niin nökönuukaa. Kutsutaan tätä nyt varmuuden vuoksi suosiolla kuitenkin mustikkapannukakuksi.

Olen jo aiemmin julkaissut vadelma-clafoutiksen ohjeen, johon tuli mausteeksi myös ruusuvettä. Ohje on niin hyvä että sopii sovellettavaksi muillakin marjoilla. Ja miksei hedelmilläkin. Valurautapannussa tehty pannukakku ei ole liian suuri yhden hengen taloudelle ja siksikin tykkään tästä ohjeesta. Jos et omista valurautapannua, niin pannun kokoinen uunivuokakin soveltuu hyvin.

Mustikka ja sitruuna sopii mielestäni erinomaisesti yhteen. Yhden sitruunan raastettu kuori pääsi siis vielä mustikan kaveriksi taikinaan.

Laitoin omaan versiooni niin paljon mustikkaa, että tästä tuli melkein kuin mustikkapiirakka!



Mustikkapannukakku sitruunalla ("Clafoutis")

1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
3 kananmunaa
3 rkl sulatettua voita
2 dl maitoa
3 dl mustikkaa
1 sitruunan kuori raastettuna

Voita vuoan voiteluun ja halutessa tomusokeria valmiin pannukakun päälle


Laita uuni lämpeämään. Voitele valurautapannu. Sekoita keskenään jauhot ja sokeri. Lisää mukaan kananmunat ja sulatettu voi, vatkaa vispilällä sekaisin. Lisää maito ja vispilöi kevyeksi ja kuohkeaksi. Lisää taikinaan lopuksi mustikat ja raastettu sitruunan kuori.

Kaada taikina paistoastiaan. Paista 30-35 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Koristele valmis pannukakku halutessasi tomusokerilla.

2 kommenttia:

  1. Namskis! Saankin huomenna mustikoita äidiltä niin pitääpä kokeilla tätäkin :) t. P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannukakku on aika hyvä leivonnainen/herkku, koska se ei ole kauhean raskas. Vähän sallitumpi kuin joku "vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi" -tyyppinen piirakka. Tämä ohje on näppärä ja nopea, ja ainakin itse tykkään lopputuloksesta!

      Poista