tiistai 13. elokuuta 2013

Arjen vinkit ja niksit: pieniä ostoksia

Niksi-Pirkka täällä taas hei! Arjen vinkit ja niksit -osioni jatkuu taas! Jo neljäs osa menossa. Kolmeen ensimmäiseen voi tutustua tästä (keittiöniksit), tästä (säilytysniksit) ja tästä (kännykkäniksi).

Tällä kertaa vinkkaukset liittyvät pieniin ostoksiin, joita kaupassa ostoskoriin nappaamalla saa pieniä helpotuksia arkeen. Toivottavasti postaus ei hengi liikaa kaupallisuutta - keskityn vain itse hyviksi havaitsemiini tuotteisiin, mielestäni sellaiset ansaitsevatkin pientä kohotusta kaiken toimimattoman krääsän ja turhakkeen keskellä. Eli tiedoksi vain, että Ikea tai lähimarketti ei sponsoroi (heh)!

Ikeasta:
  • Tyynynsuojat. Ihan huiput! Siis sellaiset vetoketjulliset paksuhkot pussukat, jotka laitetaan tyynyn päälle. Koko tyynyä ei tämän jälkeen tarvitse todellakaan pestä usein, kun suojapussin voi sujauttaa pyykkiin (tyynyt suositellaan pestävän 3-4 kertaa vuodessa). On sen verran paksuakin kangasta, että muhevoittaa tyynyä mukavasti kaupan päälle. Ikeassa on vastaavia suojia muistaakseni myös petauspatjoille, mutta sitä en ole kokeillut. Saattaa olla seuraava hankintani, jos sinne päin satun päätymään.
  • Pakastepussit, sellaiset moniväriset, joita myydään valkoisessa pahvilaatikossa on tosi vahvaa ja hyvää muovia, ja niissä on vielä samanlainen sulkusysteemi kuin Minigripeissä, mutta tuplana. Kierrättäjä/nuukailija tykkää, kun pussi kestää usemmankin käyttökerran ja pesun.
  • Muoviset pussinsulkijat. Värikkäät, joita on pussissa monia. Näppäriä kaikenmaailman jauho-ja ryynipussien sun muiden kanssa.
  • Laatikonsuojamatto. Sellainen etäisesti kuplamuovilta näyttävä. Toimii kivasti vetolaatikkojen pohjalla liukuesteenä ja pitää kitkansa ansiosta tavarat hyvin paikoillaan ja järjestyksessä.

Lähimarketista:
  • Universal stone. Moneskohan kerta oli, kun mainitsen tämän blogissani?
  • Pesupussi. Sellainen valkoinen verkkokangasta oleva pikkupussi hienopyykille. Tarkoittaa itsellä lähinnä rintaliivejä. Myös sukkahousut tulevat todennäköisemmin vahingoittumattomana pesusta, kun laittaa ne ensin pesupussiin. Valko- ja kirjopyykille omat pussukat - värjäytyy pesuissa jonkin verran.
  • Dr. Beckmannin liankeräysliina. Pesukoneeseen heitettävä lappu, joka lupaa kerätä irtoavat värit ja liat itseenä, ettei sotke ja värjää muita vaatteita. Äitini vinkistä ostin näitä ihan taannoin käyttöön, ja näyttäisi toimivan. Ratkaiseeko tämä mustavalkoisten vaatteiden pesuongelmat?
Muualta:
  • Pesupähkinät. Super-eko pesuaine. Pähkinöiden kuorissa on saponiiniä, joka liukenee yli 30-asteisessa vedessä ja toimii luontaisena pesuaineena. Muutama pähkinänkuori pienessä kangaspussissa pesee koneellisen pyykkiä, 40 asteessa pestessä voi käyttää kahdestikin. Omani ostan Punnitse ja säästä -kaupasta.
  • Softcare Furniture protector (tekee suojakalvon esimerkiksi sohvan pintaan, eikä kaikki läikkyneet jutut imeydy tyynyihin) ja saman sarjan Textile cleaner (näppärä suihke poistaa esim. siitä sohvasta tahroja ja likaa). Myydään esim. Anttilassa ja huonekalukaupoissa.
  • Nyppyleikkuri, jonka näppäryydestä olen kirjoittanut jo aiemminkin. Superhyvä vaatehuollossa, siistii nyppääntynen vaatteen helposti. Omani on OBH Nordican, Stockmannilta hankittu.
Mitenkäs teillä siellä ruudun toisella puolella? Onko hyviä vinkkejä pikkuostoksista, jotka helpottavat arkea? Kiinnostaisi kuulla --> kommenttiboksi!

2 kommenttia:

  1. Muoviset pussinsulkijat :D?? - P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka ymmärränkin ivan, niin puolustan silti näkemystäni: Ne on käteviä, saa kaikki mahdolliset pussit sun muut näppärästi kiinni eikä leviä ympäri laatikoita avaamisen jälkeen (jota siis inhoan). Toki esim. pyykkipojalla saa ajettua saman asian, mutta nämä on käteviä. Pakkauksessa on useita eri kokojakin eri kokoisille pakkauksille.

      Ne on näitä: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40231287/.

      :D

      Poista