lauantai 15. kesäkuuta 2013

Vihreä salaatti

Siinä on jotakin kumman virkistävää, kun kokoaa salaatin pelkästään vihreistä aineksista.

Tein sellaisen eilen iltapalaksi. Puhuimme juuri viikko sitten ystävän kanssa siitä, että miten hyvältä maistuu salaatti, jossa on vain kurkkua ja avokadoa salaatinlehtien päällä, ja sitten etikkaa ja suolaa pirskoteltuna päälle. Ihanan raikasta, vähän hapanta. Suunmukaista.

Tämä salaatti on vielä kruunattu versio äskeisestä kuvauksesta. Kevätsipulin raikas kirpakkuus ja pikkukapristen ihana suolaisenhapan maku kruunaavat makuyhdistelmän. Etikan, suolan ja kurpitsansiemenöljyn (tummanvihreää väriltään sekin) kruunaavat setin.

Salaatti on siis vihreä salaatti, sanan varsinaisessa merkityksessä. Raikas, happaman suolainen. Kesäinen. Sopii täydellisesti kuuman kesäpäivän ruuaksi, kun elimistö huutaa vettä ja suolaa, eikä lämmin ruoka maistu.



Vihreä salaatti

1 ruukku jäävuorisalaattia
1 avomaan kurkku
1-2 syöntikypsää avokadoa
2 kevätsipulia varsineen
pieniä kapriksia maun mukaan
suolaa
vaaleaa viinietikkaa (esim. omenaviini- tai riisiviini-)
kurpitsansiemenöljyä

Tee salaatti laakealle lautaselle. Revi salaatinlehdet, kuori avomaan kurkku ja pilko lanteiksi. Paloittele avokado(t), hienonna kevätsipulit. Kokoa salaatinlehtien päälle. Ripottele päälle vielä kapriksia. Jauha myllyllä suolaa päälle. Pirskottele etikkaa ja kurpitsansiemenöljyä salaatin päälle.

Kurpitsansiemenöljyn voi korvata esimerkiksi oliiviöljyä.. Kurpitsansiemenöljyssä on tosi hyvä paahteinen maku, joten suosittelen kyllä kokeilemaan sitäkin.

1 kommentti:

  1. Yhdistelmä vaikuttaa ihan täydelliseltä, namsk. Tuota aion tehdä ensi viikolla Ensimmäisen Lomapäivän kunniaksi. Satoi tai paistoi, kesä on.

    VastaaPoista