maanantai 24. kesäkuuta 2013

Keskikesä, joka on oikeasti alkukesä

Hassua, että juhannus on midsummer - keskikesä. Minulle se on ikuisesti alkukesä. Virallinen kesän aloitus.

Ei kai nyt ole vielä keskikesä? Eihän? Kesä on vasta alussa. Eikö?

Perinteinen mökkijuhannus. Niin rentouttava. Luin kolmen päivän aikana 520-sivuisen kirjan kannesta kanteen. Riippukeinussa.





















Kuvissa vilahtaa maailman paras pihvin "kastike", salsa verde. Tein sen soveltaen mökin yrttipenkin kasvateista ja jääkaapista löytyneistä aineksista. Kävin ennen juhannusta Hakaniemen hallista hakemassa hevosen sisäfilettä grilliin. Salsa verde sopi tosi hyvin lihan kaveriksi. Suosittelen kokeilemaan. Samoin hevosenlihaa, jos et ole maistanut. Eettisempää lihaa saa hakea. Edullistakin on. Ja niin hyvää.

Salsa verde
Tämä ohje on tällainen rento, suluissa oleva yrittien määrä on suuntaa antava, sillä otin soveltaen vähän mitä mökin yrttipenkistä löytyi. Yrttejä tarvitaan kuitenkin paljon, noin kaksi reilua kourallista yhteensä. Sileälehtinen persilja on pääroolissa, muut komppasivat sivussa.

Sileälehtistä persiljaa (noin desi hakkelusta)
Basilikaa (2 rkl)
Oreganoa (1 rkl)
Timjamia (1 rkl)
Ruohosipulia (2 rkl)
2 rkl kapriksia
0.5 rkl kapriksien lientä
1-2 kynttä valkosipulia
3 palaa silliä tai anjovista
1 rkl sinappia
vajaa 1 dl öljyä (voit käyttää tavallista rypsiöljyä tai halutessasi oliiviöljyä)

Riivi yritinlehdet varsistaan. Hienonna lehtiä ja ruohosipulia hieman veitsellä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset kulhoon ja aja seos sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi. Tarkasta maut, lisää öljyä jos kastike tuntuu liian paksulta.

Nauti salsa verde esimerkiksi lihan tai kalan kanssa. Sopii myös vaikka salaatille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti