keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Maaseuturetkellä?

Oioi, katsokaas näitä maaseutumaisemia:






HUIJASIN! Ei tämä ole maaseudulta, vaan joka-aamuiselta työmatkapyöräilyreitiltäni Helsingin itäisestä kantakaupungista Vantaalle lentokentän läheisyyteen. Suorastaan siis kaupungista. Maisemat tällä reitillä on todella monipuoliset ja vaihtelevat. Paras osuus on Vantaanjoen rannan pyörätie, joka käsittää noin kolmanneksen reitistäni (ainaisesta kotiinpaluun vastatuulesta huolimatta). Nämä kuvat ovat sieltä.

Tuomarinkylän kartanon maisemista näkee kasvukauden etenmisen - kylvöstä sadonkorjuuseen. Helsingin kaupunki hoitaa ja viljelee yhä kartanon maita.



Olen tässä blogissakin jo monet kerrat ylistänyt pyöräilyn ylivoimaisuutta. Teen sen taas! Polkupyörä on päästötön, äänetön, nopea ja terveellinen liikennemuoto. YK:n tekemän kulkutapavertailunkin voittaja on polkupyörä, eli se on yksinkertaisesti planeetan paras kulkuneuvo.

Arkipyöräily on harvinaisen tehokas tapa parantaa omaa elämänlaatua ja samalla se on aina merkittävä terveys- ja ympäristö- ja kansantalousteko - ihan oikeasti. Tanskassa on laskettu, että jokainen pyöräilykilometri tuottaa yhteiskunnalle 0,16 € ja henkilöautoilu puolestaan kuluttaa 0,10 € / kilometri. WHO:n mukaan yksi aiemmin liikunnallisesti passiivinen uusi pyöräilijä tuottaa yhteiskunnalle säästöä noin 0,7 € / pyöräilty kilometri. Ranskassa puolestaan on laskettu, että jokainen työmatkapyöräilijä säästää keskimäärin 1200 € vuodessa pelkästään yhteiskunnan terveydenhoitokuluja (lähde: Pyöräilykuntien verkosto ry).

Kaupan päälle vielä parhaassa tapauksessa saa nauttia tällaisista maisemista ja auringosta, kuin mitä valokuvista näkyy. Kaikki kuvat otin eilen kotiin polkiessani.

Pääkaupunkiseudulla pyöräilevät: Jos pyöräilyreitti on hukassa, niin muista että Pyöräilyn ja kävelyn reittiopas auttaa: http://pk.reittiopas.fi/.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. No eikös olekin. Ainoa miinus on tosi usein puhaltava puuskainen vastatuuli, usein iltapäivällä. Tekee joistakin kotiinpaluista aikamoisia urheilusuorituksia.

      Poista