lauantai 25. toukokuuta 2013

Haukipullat

Viime viikonloppuna mökillä kävi näin:


Tänä viikonloppuna kävikin sitten näin:



Haukipullat

n. 800 g haukifilettä
2 kananmunaa
reilu desi kuohukermaa
puolikkaan sitruunan mehu
2 vartta kevätsipulia pilkottuna
suolaa
valkopippuria

Paloittele haukifileet ja hienonna ne sileäksi massaksi tehosekoittimessa. Jos fileissä on jäljellä pieniä ruotoja, ne muusaantuvat siinä joukossa.

Sekoita haukimassaan kananmunat ja kerma, samoin sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Pieni veitsellä kevätsipuli ja sekoita se lopuksi massaan.

Muotoile massasta kahden lusikan avulla pyöryköitä. Paista ne voissa paistinpannulla.

Perunamuussin tein nyt sillä vähän aikaan sitten kirpparilta ostetulla survimella. Kätevä tapa tehdä muussi, lopputulos oli juuri niin kuohkea kuin olin ajatellutkin. Kun perunaa ei sekoita, niin tärkkelys ei liisteröidy ja muussista tulee kuohkeampaa.

Pullien kaveriksi tein vielä seuraavanlaisen kermaviilikastikkeen:

1 purkki kermaviiliä
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl suolaa
valkopippuria
3 minisuolakurkkua pilkottuna

Haukipullat - helppoa, todella hyvää, halpaa. Lähiruokaa! Jos sinulla ei ole järveä, josta lähteä itse haukea hakemaan, niin sitä saa kyllä mm. Hakaniemen hallista ja monista muistakin kalatiskeistä. Mm. Stockalla voi jopa pyytää, että tekevät fileet massaksi valmiiksi, joten tuolta tehosekoitinvaiheeltakin on mahdollista välttyä.

2 kommenttia:

  1. Onko hyviä? Meillä tulee haukea vähän liikaakin...tarvis just jonkun hyvän ohjeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli - tosi hyviä! Suosittelen kokeilemaan. Tässä reseptissä hienous on se, että mitä vähemmän kikkailee, sitä parempi lopputulos on. Vähäisillä, hyvillä perusaineilla syntyy tosi hyvä ruoka. Eli ei muuta kuin suolaa ja pippuria mausteeksi, kevätsipulin lisääminenkin oli jo vähän villiintymistä (tosin hyvä lisäys kuitenkin). Ja niistä iänikuisista pikkuruodoistakin pääsee tällä konstilla näppärästi eroon!

      Poista