sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Salaatti palvatusta ankanrinnasta

Uudet lautaset pääsivät käyttöön ensimmäistä kertaa. Eivät niiden alkuperäisessä käyttötarkoituksessa, vaan salaattilautasena.

Ostin Hakaniemen hallin Hakkaraiselta tällä viikolla kokeiluun palvattua ankanrintaa. Käyttövalmista ankkaa, jonka voi vain siivuttaa ja syödä sellaisenaan, leivän päällä tai niin kuin minä tein - salaatissa.

Käytin salaattina sekaisin jäävuoriruukkusalaattia, sekä endiiviä. Endiivi on mukavan rapeaa ja maukasta, tykkään siitä salaatin joukossa. Ankanrinnan paras kaveri on appelsiini, joten pilkoin sitä salaattiin mukaan. Paistoin myös joukkoon halloumijuustoa, sitä kun sattui kaapissa olemaan. Kurpitsansiemeniä, hyvää oliiviöljyä, balsamicosiirappia, suolaa ja pippuria päälle, niin valmista tuli.


Palvattu ankarinta oli hyvää, mutta aavistuksen kuivahkoa. Odotin voimakkaampaa savun makua, mutta loppujen lopuksi maku oli aika mieto. Ankalle tyypillinen paksu rasvakerros oli helppo postaa lihan pinnalta - ei ole ihan minun makuuni. Salaatissa ankka toimi vallan mainiosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti