torstai 28. helmikuuta 2013

Voi liikutus...

Liikutus on poikaystävä, joka tekee jääkaappiin valmiiksi vihanneskeittoa etätyöpäivääni varten. Ja kaiken lisäksi on ennen saapumistani käynyt vielä hakemassa meille säkillisen vihanneksia ja hedelmiä suoraan viljelijältä. Ja keittää aamukahvit ja tekee aamupalaksi hedelmäsmoothiet meille molemmille, aina. Myöhästyy vielä töistäkin sen takia, kun auttaa minua aamulla tietokoneeni verkko-ongelmassa.

Ei ihme, että alkoi eilen lentokoneessa hymyilyttämään pitkän päivän päätteeksi sillä sekunnilla, kun lentokoneen pyörät osuivat Lissabonin maankamaralle.

Terveisiä täältä siis, täsä mä olen - seuraavat puolitoista viikkoa! Ihanassa Lissabonissa.

Tuo viljelijäjuttu on muuten ihan superkiva. Vihannessäkkejä voi tilata suoraan yhdeltä tilalta ihan tuohon kotipihalle toimitettavaksi. Säkistä paljastuu aina sekalainen satsi vihanneksia ja hedelmiä. Kaivelin juuri tämänkertaisen lähetyksen läpi, ja siellä oli mm. salaattia, kaalia, pinaattia, porkkanoita, bataattia, appelsiinejä, mandariineja, omenia, kurpitsaa ja sipulia. Pitäisi Suomessakin ruveta tilailemaan vastaavanlaisia -onhan niitä palveluja sielläkin saatavilla.

Niin ja arvatkaas - äsken kävi lähetti tuomassa tänne poikaystävän isän tilauksen (he ovat maaseutukodissaan, joten olivat antaneet lähetykselle tämän poikaystävän osoitteen, kun tiesivät, että minä olen täällä koko päivän kotona tekemässä töitä). Ja tadaa - puhuin lähetin kanssa pelkkää portugalia!

6 kommenttia:

  1. SUvi, olen niin onnellinen, kun luen tätä! Ihanan miehen olet löytänyt!

    Muistan jo vuosia sitten, kun kävin Briteissä kaverin luona ja siellä oli samanlainen luomuruokapalvelu. Paketti ovelle sovitusti kerran tai kaksi viikossa. Ihan mahtijuttu! Bisnesideaa pukkaa taas... heh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä - mies, joka tekee vihannessoppaa ei voi olla muuta kuin ihana...:)

      Tuollaista luomupalvelua tarjoaa Suomessakin ainakin Labbyn kartano, http://www.labbynkauppa.net/Ruokapiirit. Olen aikonut iät ja ajat tilata sieltä paketin kotiin, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Vanhin sisko on niin muistaakseni jo tehnytkin ja kokemukset olivat hyvät. Pitäisi itsekin aktivoitua, kohtahan se kasvukausikin taas alkaa!

      Poista
  2. Ihana postaus, voi miten ilahdutti kuulla esimerkkejä siitä, miten toista voi huomioida pienillä asioilla ihan joka päivä. eikä vain kerran vuodessa merkkipäivänä – se on vahvan suhteen perusta! Ja ajatus tuoreista vihanneksista kotipihalle kuljetettuna antoi toivoa valkoisessa tarpovalle. Ehkä tästä kohta päästään savimaan kääntelyyn :)

    Mahtavaa Lissabon-aikaa, tuo lämpöä tullessasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Geranium. Olen aina kuvitellut olevani maailman epäromanttisin tyyppi, mutta tämä arjen romantiikka uppoaa muhunkin kyllä ihan täysillä. Oon tainut löytää latinomaailman ainoan miehen, joka ei lupaile kuita ja tähtiä taivaalta vaan tekee joka päivä jotain pientä ja arkista ja ah-niin-ihanaa. :)

      Poista
  3. Näistä postauksista kyllä todellakin tulee aina hymy huulelle ja piristää jotenkin omaakin mieltä, iih oon kans nii onnellinen siun puolesta kun oot löytänyt tuommosen samanhenkisen komian ukkelin ;) Tätä vaan lisää! Hyvä Sumppii!!
    T.Suikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Suikka! Täälläkin ollaan aina tasaisin väliajoin salaa vähän iih...:D

      Poista