torstai 31. tammikuuta 2013

Vaivaamaton leipä vol 2.

Ilman vaivausta tehtävä savipataleipä pääsi uudelleen käsittelyyn. Ensimmäiseen kokeiluun (ja reseptiin) voi tutustua tästä.

Tällä kertaa lopputulos napakymppi! Kaikki viime kerralla ilmenneet ongelmat olivat poissa. Puolitin suolan määrän (käytin 1 tl) - ei enää liikaa suolaa, kuivasin padan huolella liotuksen jälkeen ja vielä jauhotin pohjan - leipä irtosi vuuasta sujahtaen. 

En tällä kertaa myöskään käyttänyt mitään muuta kuin venhäjauhoja, niitä siis yhteensä 7 dl. Viimeeksihän korvasin tästä 2 dl leseillä ja ruisjauholla. Leipä kohosi huomattavasti enemmän tällä kertaa. En myöskään tiedä oliko viime kerran tarttumisella mitään tekemistä jauhoseoksen kanssa (epäilen).


Siispä, onnistunut leipä! Herkullinen, vaivaamaton, helppo, rapeakuorinen, maukas.

Ennen uuniin menoa laitoin päälle vielä kurpitsansiemeniä. Tulee näennäisesti olo, ettei ole ihan pelkkä vehnäleipä.

Tällä kertää leipä ilman vaivausta onnistui täydellisesti
Mitenkäs teillä siellä? Oletteko kokeilleet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti