perjantai 18. tammikuuta 2013

Tuuria kirpputorilla

Voi, mitä tuuria kirpputorilla.

Ajoin eilen työpäivän päätteeksi Lauttasaareen yhteen suosikkikirpputorilleni - Emmaukseen. Emmaus on ylevän tavoitteen omaava yhdistys: "Emmaus on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansainvälinen liike, jonka tehtävänä on auttaa kärsiviä ja siten edistää oikeudenmukaisuutta ja rauhaa." He keräävät varoja kirpputoritoiminnalla (joka sekin on heidän nettisivuillaan pyöräytetty ihanan maailmaasyleilevään lauseeseen: "Tervetuloa ostoksille edistämään kanssamme kierrätystä ja vastuullista kulutusta, vähentämään jätevuoria ja samalla tukemaan kehitysyhteistyötä.").

Lauttasaaren Emmaus pieni ja siisti kirpputori. Myytävä tavara on pääosin hyväkuntoista ja järkevästi hinnoiteltua, ja erityisesti vaaterekeissä voi tehdä aika mahtavia löytöjä.

Lasi- ja kuppivalikoimaa
Täältä olen tehnyt vuosien mittaan useampiakin löytöjä

Merkkivaatteiden valikoima on Lauttasaaren Emmauksessa harvinaisen laaja. Mm. nämä Ralph Laurenin farkut olivat kunnoltaan moitteettomat ja hintaa 9 euroa.
Siihen löytöön sitten. Olen haaveillut tasapohjaisista talvinilkkureista, siis sellaisista joita voi vaihtelun vuoksi pitää saappaiden tilalla. Minulla on yhdet korolliset nilkkurit, mutta ne ovat enemmänkin sopivat sille välikaudelle, kun saappaat ovat jo liian kuumat, mutta balleriinat ja muut pikkukengät taas vielä liian kylmät. Emmauksen hyllystä bongasinkin ruskeat nahkaiset Pomarin nilkkurit. Nämä olivat joko käyttämättömät tai todella vähän käytetyt, sillä en pohjasta, eikä muualtakaan löytänyt mitään käytön jälkiä. 12 euroa maksoin. Gore-Texillä varustellut, niin ei tule vedetkään läpi. Ja paksu lampaankarvainen vuori lämmittää mukavasti. Suomalaiset kenkävalmistajat vain tietävät, mitä näillä talvikeleillä tarvitaan.

"Uudet" kengät pääsivät heti tänään jalkaan. Kuvassa taustalla näkyy siis silmiähivelevä työhuoneen lattia. Olisihan tuossa vieressä käytävällä upea puulattia, mutten kehtaa mennä sinne huoneestani kenkiäni kuvaamaan.


Samalla reissulla mukaan lähti myös yksi Mika Piiraisen Marimekolle suunnittelema musta trikoopaita 3 eurolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti