sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Haastettu

Keltaisesta kaapista tupsahti minulle haaste. Kiitos Hanna, tämä oli blogini ensimmäinen laatuaan.

Haasteen ideana on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa. Haasteen säännöt ovat seuraavat:
  1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään. 
  2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen. 
  3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille. 
  4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa joilla on alle 200 lukijaa. 
  5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut. 
  6. Ei takaisin haastamista.
Hyvä me pienet blogit! Tässä omat vastaukseni.



Ensin 11 asiaa itsestäni:
  1. Olen erittäin suunnitelmallinen ja järjestelmällinen. Kotini on lähes poikkeuksetta aina järjestyksessä. Samoin työpöytäni. Minulta kysytään usein, että tykkäänkö siivoamisesta ja järjestämisestä, kun teen sitä suhteellisen usein. Vastaus on, että en tykkää, mutta tykkään vain siitä lopputuloksesta niin paljon, että järjestely kuuluu vähän välttämättömänä askeleena tämän saavuttamiseksi...
  2. Lempielokuvani on Tuulen viemää, jonka olen nähnyt valehtelematta varmaan 20 kertaa. Blogini nimikin tulee kyseisestä elokuvasta. Syy elokuvan fanitukseen löytyy lapsuudesta: meillä ei ollut kotona videoita, mutta mummilassa oli. Tuulen viemää -kasettia pyöritimme siskojen kanssa sitten oikeastaan joka kerta mummilavierailuilla. Sovimme myös suhteemme alussa poikaystäväni kanssa, että molemmat saa valita yhden suosikkielokuvansa, jonka yhdessä katsomme. Minä valitsin Tuulen viemään, poikaystävä Blade runnerin. Ja niinhän rakkaimpani uskollisesti katsoi koko massiivisen neljän tunnin eepoksen kanssani. Blade runner on muuten vielä katsomatta...
  3. Taputtelen sormillani pöytää, jalkaa tai muuta pintaa silloin kun olen hermostunut, suunnittelen asioita tai minulla on tunne, ettei jokin asia ole kohdillaan. Opin tämän asian itsestäni vasta viime kesänä, vaikka uskon että olen tehnyt niin varmaan koko elämäni.
  4. Jännitän / pelkään sairaaloita ja kaikkia niihin liittyviä operaatioita. Pelko on täysin irrationaalista, enkä pysty hallitsemaan sitä, vaikka kuinka yritän järkeillä. Olen ollut tällainen lapsesta saakka. Silloin jo minusta vitsailtiin, että ainakaan lääkäriä tytöstä ei tule. Jännitys esiintyy pahoinvointina, huimauksena ja sydämentykytyksenä, jos jostain syystä joudun menemään sairaalaan tai terveyskeskukseen. En tiedä syytä tälle, mutta huonovointisuus on poikkeuksetonta. Enkä pysty esimerkiksi katsomaan tikkejä, haavoja tai muita haverin jälkiä.
  5. Tykkään laulaa, mutta yleensä kukaan ei halua kuulla lauluani (vaikka olen musikaalinen ja osaan laulaa edes jokseenkin hyvin). Pikkusiskoni kertoman mukaan hänen huonoimmat lapsuusmuistonsa liittyvät siihen, että joko kuulemma "jollotin jatkuvasti" tai soitin viulua. Myöskään poikaystäväni ei jaksa kuunnella lauluani, mutta sen uskon johtuvan enemmänkin siitä, että tapaan laulaa hänelle "Tummat silmät, ruskea tukka..." kuin että minulla olisi huono lauluääni...:)
  6. En voi sietää Celine Dionia. En yhtään. En ikinä. En missään muodossa.
  7. Olen lähimmäisilleni suorasukainen. Mielestäni maailmassa on vain himpun verran helpompaa, jos ei tarvitse arvailla, mitä toiset ajattelevat. Arvostan sitä, että asiat kerrotaan niin kuin ne ovat. En itse ole hyvä arvailemaan asioita sivulauseista tai pienistä vinkeistä. Suoruus on samalla sekä hyvä, että huono puoleni.
  8. Olen perusluonteeltani rauhallinen ja minulla on rautainen keskittymiskyky. Ihmiset usein sekoittavat puheliaisuuteeni ja iloisuuteni vilkkauteen, mikä ei pidä paikkaansa. Keskittymiskykyni oli erittäin tarpeellinen yliopistoaikoina, jolloin minulla oli tuhat rautaa tulessa. Pystyin opiskelemaan tehokkaasti, koska silloin kun luin, niin luin keskittyen ja ajatuksen kanssa, niin ne asiatkin jäivät päähän yhdellä lukemalla.
  9. Kehitän paljon muistisääntöjä mitä erinnäisimmistä asioista, joskus aivan naurettaviakin. Muistan esimerkiksi, että Matista ja Teposta Matti on se apinamman näköinen, koska nimessä Matti on A-niin-kuin-Apina.
  10. Olen telonut itseni pari vuotta sitten pelastaessani ratikkaraiteilla makaavaa juoppoa. Juoksin auttamaan, kaaduin matkalla ja jouduin itse ensiapuun telotun jalan kanssa. Juoppo selvisi pelkällä naarmulla. Harmitti niin kovasti, että saarnasin apua odottaessani juopolle siitä, että en voi käsittää, että ihminen juo itsensä tuollaiseen kuntoon, että ei pysty huolehtimaan itsestään ja käskin hänen mennä kotiinsa selvittämään päätään. Mies näytti niin katuvalta, että hän saattoi jopa tehdä niin.
  11. Jos joku olisi sanonut minulle 4 vuotta sitten, että rakastun portugalilaiseen insinööriin, niin en olisi varmaan uskonut. En ollut silloin tainnut edes koskaan tavata ketään Portugalista. Niin kuitenkin kävi.

Sitten vastaukset Hannan antamiin kysymyksiin:

1. Suolainen vai makea?
Suolainen, ehdottomasti.

2. Kerro yksi positiivinen koulumuistosi.
Mietin tätä pitkään, sillä päällisin puolin omat koulumuistot ovat aika positiivisia. Pyöritimme ysiluokalla koulussa kioskia, jolla keräsimme rahaa luokkaretkeä varten. Kävimme tienaamillamme rahoilla risteilyllä Tallinnassa. Nykyään taitaa kouluissa olla niin tiukat säännöt, että karkkikioski ei varmaan olisi enää sallittu...

3. Oletko tavannut blogisi kautta kohtaamisia ihmisiä livenä?
En ole. En ole kyllä kauheasti bondannut kenekään bloggarin kanssa edes virtuaalimaailmassa.

4. Millä saat itsesi hyvälle tuulelle huononakin päivänä?
Ihan optimaalitilanteessa lähtisin aina sienimetsään, sillä metsässä kävely saa minut AINA rentoutumaan ja iloiseksi. Tämä nyt kun ei kuitenkaan ole aina mahdollista, niin hyvä tuuli tulee useistakin asioista - liikunnasta / ulkoilusta, jonkun kivan reseptin kokkauksesta ja lopputuloksesta nauttimisesta, päiväunista.. Aika perinteisistä jutuista siis.

5. Onko sinulla harmaita hiuksia? Miten suhtaudut niihin/luulet suhtautuvasi niihin niiden ilmaantuessa?
En usko, että minulla on (värjään kyllä hiuksiani säännöllisesti, eli en tiedä miten helposti näkisinkään niitä tämän takia). Jos tulen yhtään äitiini, niin alan varmaan harmaantua kymmenen vuoden sisään, eli alle nelikymppisenä. Mutta en usko, että tulen. Ajatus harmaantumisesta ei tunnu kyllä miltään maailmanlopulta. Vaikea ajatella, että hiusten väri voisi vaikuttaa ihmisen elämänlaatuun millään tavalla.

6. Ensimmäinen ruoka, jonka opit valmistamaan ihan itse?
Ihan pienenä pilkoin hedelmäsalaatteja äidin avuksi. Kuitenkin ensimmäiset kokkausmuistot (siis sellaiset, jotka sisältävät muutakin kuin pilkkomista ja sekoittamista) liittyvät lapsena kesälomilla käymiini Lappeenrannan kotitalousneuvonnan kokkikursseihin. Siellä opeteltiin valmistamaan jauheliharullaa, joka oli suolainen pannukakku, jonka sisään oli kääretortun tyyliin kääritty jauhelihamuhennos. Tämä oli mielestäni käsittämättömän hyvää pienenä, ja sitä valmistimme usein siskojen kanssa kotona bravuurinamme. Äiti ymmärsi kannustaa harrastuksessa ja antoi meidän kokata ja harjoitella.

7. Mikä on uusin löytösi ruokakaupasta?
Pakasteesta löytyvä ruusunmarjasose, sekä leivontahyllyn metallituubista löytyvä kastanjatahna, joka on hyvää mm. maustamattoman jugurtin kanssa.

8. Jos sinun pitäisi muuttaa Suomessa uudelle paikkakunnalle minne muuttaisit ja miksi?
Muuttaisin varmaan Lappeenrantaan, sillä se on vanha kotikaupunkini, josta löytyvät paitsi vanhempani, niin myös paras ystäväni.

9. Missä muissa maissa kuin suomessa halusit asua? Top 3.
Portugali, Norja tai Kiina.

10. Kuinka vanhana ihminen on keski-ikäinen?
En keksi tähän muuta ratkaisua kuin lähestyä asiaa matemaattisesti hypoteesilla, että jos ihminen elää noin 80-90 vuotiaaksi, niin keski-ikä koittaa siinä 40-45 vuoden hujakoilla.

11. Jos saisit yhtäkkiä 1000 euroa ja vuorokauden käyttää se, mitä tekisit?
Ostaisin lentoliput sekä minulle että poikaystävälleni johonkin Keski-Euroopan kaupunkiin ja varaisin pöydän jostain kyseisen kaupungin hyvästä ravintolasta, johon menisimme illalliselle.

11 blogia en aio haastaa ja melkein kaikki seuraamani blogitkin taitavat olla niitä isoimpia, mutta poimin seuraamistani blogeista seuraavat kaksi:

Opiskelutoverini, Gray Star -blogin Jennin. Jennin blogi on elellyt hiljaiseloa viimeaikoina, mutta pientä uudelleenlämmittelyä on tapahtunut ennen joulua.

70-luvulta, päivää! -blogin Ninnun, joka retroilee ja kiertelee kirppareita nuuhkien tulevaisuuden antiikkia.

Omat kysymykseni:
1. Kerro yksi taito, jonka osaat, jota arvostat tai joka on mielestäsi erikoinen tai harvinainen.
2. Kerro arjen niksi, joka helpottaa elämääsi.
3. Kerro jokin muistisääntösi.
4. Mikä asia on viimeaikoina pysähdyttänyt sinut?
5. Mikä on elämäsi turhake - asia, josta pidät, mutta periaatteessa et tarvitsisi sitä?
6. Nuukailetko? Millä tavalla?
7. Mitkä asiat saavat sinut jännittämään?
8. Kummallisin ruoka, jota olet syönyt?
9. Mikä on suosikkilehtesi?
10. Odotatko jo kesää?
11. Millä herkuttelet?


8 kommenttia:

  1. :) Kiitti, paljon jo tiesinkin ja uuttakin opin. Mihin muuten Suomessa muuttaisin, jos et saisi vastata Lappeenrantaa?

    VastaaPoista
  2. Hanna: Muuttaisin varmaan jonnekin ihan pohjoiseen - yöttömän yön ja kaamoksen kotiseuduille. Lähelle hyviä laskettelumahdollisuuksia. Pois etelän hulinasta. :)

    Yllättikö mikään niistä vastauksista, joita et jo tiennyt?

    VastaaPoista
  3. Eipä oikeastaan mutta nauratti tuo kotitalousneuvojien kurssi!
    Ja kastanjatahnaa olen useasti pyöritellyt muttn ole tullut ostaneesi. Ensi kerralla ostan, kun kaupassa näen :)
    Milloin nähtäis?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokkikurssit oli meidän perheessä vakiotekemistä pitkillä kesälomilla. Ehkä siellä on herätelty tämä kiinnostus ruuanlaittoon. Ja se jauheliharulla oli muuten lapsuuden käsitys gourmetista - tosin hyvältähän se varmaan maistuisi näin aikuisenakin.

      Se kastanjatahna + maustamaton jugurtti oli kyllä ehkä pieni vale, ihan parasta se on, kun struuttaa tahnaa nökäreen sormelle ja imeskelee. :) Maistuu Marron glacélta...mmmm...

      Onko teillä Helsingin reissuja tiedossa, vai tuunko bussiretkelle joku viikonloppu sinne teille?

      Poista
  4. Ihania vastauksia Suvi <3. Ihana rationaalinen sie etenkin tuo matemaattinen hypoteesi :D. Miulle ei tainnut tulla edes yllätyksiä :). t. P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilo ilti insinööreydestä, P. :) Jos ei jotain osaa muutoin ratkaista, niin aina löytyy jokin matemaattinen logiikka taustalta, johon voi turvautua.

      En uskonutkaan, että olisit saanut tätä kautta hirveästi lisätietoja minusta. Paitsi että ootko muka huomannut tuon sormien taputtelun?

      Poista
  5. Oot oikeessa, sitä en muuten oo huomannut/tiennyt! :) -P

    VastaaPoista
  6. Hauskat noi 11 asiaa, vaikkakin vain naputtelu tuli uutena. Esim siisteys on jostain syystä kyllä huomattu:)

    Linda

    VastaaPoista