maanantai 17. joulukuuta 2012

Joulun neuleprojekteja

Neulepuikot ovat heiluneet joulupaketteja ajatellen. Viimeaikaiset neuletyöni ovat vain olleet hieman epäonnisia.

Ensin nämä pitsisukat. Langan menekki ohjeen mukaan 150 g. Empiirinen langan menekki edellisellä kerralla kun neuloin nämä sukat 150 g. Tiilenväristä lankaa hankittu kääreen mukaan 150g. Ja kuinkas kävikään - lanka loppui kesken puolessä välissä toisen sukan jalkaterää. Käsittämätöntä. En keksi mitään muuta syytä, kuin että langan kerimisessä on sattunut virhe, ja lankaa ei ollut kerässä niin paljon kuin olisi pitänyt.

Tätä väriä en ole löytänyt enää mistään. Kerä taisi olla ehkä viime vuodelta, ehkä sitä edelliseltä. Ei löydy enää. Olen yrittänyt. Näiden sukkien kohtalona taitaa olla jäädä ikuisesti keskeneräiseksi.



Projekti numero 2. Metsänvihreät sukat 70-vuotiaalle miehelle. Ohjeessa kiva kalanruotokuvio. Miehelle sopiva. Ohjetta seuraamalla lopputulos kuitenkin sulkamainen pitsikuvio. Liian naisellinen. Ei sovi kyseiselle lahjansaajalle.


No sitten niihin onnistuneisiin projekteihin. Turkoosit piirakkasukat. Kuvio hauska, väri virkistävä ja koonsa puolesta pitäisi olla sopivat lahjansaajalle. Pääsivät pakettiin.


Ja sille 70-vuotiaalle miehellekin löytyi äitini neulearsenaalista sopivat sukat. Kiitos äiti. Paketissa ovat, ja uskon, että lahjansaaja varmasti tykkää.


Ja loppuun ihan vain fiilistelyn vuoksi puhelimesta löytyneet pari kuvaa. Lahjasukat ystävälle viime keväältä. Tehty yhdellä suosikkiohjeellani. Nappisukat. Samalla mallilla tehtynä, eri värisinä löytyvät muutamalta elämäni tärkeimmiltä ihmisiltä.



Kaikki ohjeet Novitan sukkalehdestä. Se on täynnä ihania sukkaohjeita. Aarre minunkaltaiselleni neulojalle, joka ei keksi itse mitään kivaa, vaan tarvitsee ohjeet ja valmiit ideat kivojen juttujen toteuttamiseksi.

2 kommenttia:

  1. On muuten omillani ollut käyttöä näillä pakkasilla, viimeksi tänään pääsivät ihan työpaikalle asti :). Ihanat <3. t. P

    VastaaPoista
  2. Oon hamstrannut kirppareilta nappeja näitä sukkia varten. Kuhunkin pariin kun niitä kuluu aina 8-10 kappaletta. Ohje on kyllä varsin kiva, ei siitä mihinkään pääse. Pitäisi varmaan tehdä itsellekin joskus tuolla mallilla.

    VastaaPoista