torstai 15. marraskuuta 2012

Vanish flunssa!

Huomenna aamulennolla lähtö - minulla puolikuntoinen olo.Voihan kökkö, flunssanko tässä tulee vielä muiden vastoinkäymisten lisäksi selätettäväksi?

En ole ollut pitkään aikaan kipeänä. Töissä ja lähipiirissä on kiertänyt ties kuinka monta flunssa-aaltoa, minä olen porskuttanut terveenä. Muutaman kerran on ollut viime vuosina olo, että saattaisin tulla kipeäksi, mutta siihen se on sitten kuitenkin toistaiseksi jäänyt.

Toivottavasti nytkin. Apukeinona kuitenkin flunssankarkoittaja numero yksi - kuumaa vettä ja inkivääriä. Yksi parhaista kuumista juomista, minkä tiedän.

Resepti on yksinkertainen kuin mikä - keitetään vesi, ja paloitellaan pari senttiä inkivääriä kiekoiksi teekannun pohjalle. Ei tarvitse edes vaivautua kuorimaan. Päälle kaadetaan kuuma vesi, annetaan hautua rauhassa. Nautitaan. Ja pidetään sormet ja varpaat ristissä, että flunssanalku säikähtää ja lähtee lätkimään.

Toinen vaihtoehto samaan lopputulokseen on kiehauttaa inkivääripalat veden kanssa kattilassa, mutta vedenkeitin on niin kätevä, että suosin tätä haudutusmetodia, vaikka juoma saakin hautua aika pitkään.

Inkivääri on ikiaikainen keino flunssan karkoittamiseen. Luonnolääketieteessä sen uskotaan parantavan paljon muutakin. Flunssat ja vilustumiset, vatsavaivat, nivelvaivat ja pahoinvointi ovat tunnetuimpia vaivoja, joita vanha kansa Suomessakin on tiennyt inkiväärin lievittävän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti