lauantai 3. marraskuuta 2012

Ruisleipä

Tiedättekö, mikä tämä on?


No pala ruisleipää. Eikä ihan mitä tahansa ruisleipää. Se on Luumäellä leivottua, Satun Makioiden Ruisriiviötä. Parasta mahdollista ruisleipää, jos minulta kysytään.

Satun Makioiden leipomo ja myymälä sijaitsee 6-tien varrella Luumäen kohdalla. Helsingistä päin tullessa oikealla puolella tietä. Siinä pitää ja kannattaa aina pysähtuä leipäostoksilla, kun ohi menee.

Itsehän kesän mökkimatkoilla ostan ja hamstraan pakkaseenkin heidän leipiään. Kaakkois-suomalaiseen leipäkulttuuriin tottuneena en vain totu Helsingin surkeaan leipätarjontaan. Täällä ei saa melkein kuin isojen leipomojen liukuhihnatuote-leipiä. Ihan blaah. Ainakin meidän lähikaupan valikoima on surkea. Hirveästi eri vaihtoehtoja kyllä löytyy, mutta kaikki on liukuhihna-muovipussileipää.

Kannelmäen Prismassa bongasin muutama viikko sitten lappeenrantalaisen Pullin leipomon rieskaa. Ostin innoissani. Tulisipa meidänkin lähimarkettiin. Kantsuun asti kun ei ihan ruokaostosten takia jaksa matkustaa.

Takaisin Satun Makioihin. Kuvan ruisleivän lisäksi myös Satun Makioiden perunalepuskat ovat ihan parhaita. Jos lukijakunnasta löytyy joitain, jotka ei tiedä, mitä perunalepuskat ovat, niin menkää leipomoon ja kysykää. Ostakaa ja nauttikaa. Ette kadu.

Eilen haudattiin meidän mummi. Surullinen päivä, mutta lohdutuksena tänään voi herkutella maailman parhaalla ruisleivällä. Äiti ja isä toivat sitä matkalta tuliaiseksi meille Helsinkiin tuotavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti