keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Ovikranssin uudet vaatteet

Joulukuun pian alkaessa minäkin aloin kaivata ovikranssia oveen. Ostin viime vuonna Stockalta joulunjälkeisistä poistomyynneistä muutamalla eurolla kivan ovikranssin. Kivan ja tylsän. Täydellisen siis tuunausta ajatellen.


Tässä alkutilanne - ovikranssi ja kasa kirpparilta hamstrattua pitsinauhaa.

Kirppareilta löytyy paljon askarteluun ja käsitöihin sopivaa materiaalia. En ole niinkään itse mikään varsinainen askartelija, mutta myös neulomiseen ja ompeluun sopivaa materiaalia on yllin kyllin tarjolla, kun vain kaivelee. Muun muassa kuvassa näkyvät pitsinauhat on kirpparilta.

Tähän kranssiin sommittelin aluksi tuota ohuempaa pitsinauhaa, mutta totesin, että se on liian ohutta näin järeän kranssipohjan kaverina. Siispä päädyin kieputtamaan tuota leveämpää nauhaa. Nauha vain kranssin ympärille ja parilla pistolla kiinni. Helppoa ja nopeaa.


Mustasta satiininauhasta sai solmittua vielä kivan rusetin, päätin sen laittaa vielä tuohon päälle. Rusettikin muutamalla pistolla kiinni kranssiin, tai oikeastaan siihen pitsinauhaan.

Ja näin, valmista tuli! En tiedä onko tuo nyt niin varsinaisesti jouluinen tuo kranssi, mutta en nyt muutenkaan ole mikään ihan kauhea punavihreän joulun kannattaja. Talvinen tämä mielestäni kuitenkin on, että ehkä nimeän joulukranssin sijaan talvikranssiksi. Eikö tätä sillä verukkeella voi sitten roikottaa ovessa jonnekin maaliskuulle saakka?

Oveenkin se jo pääsi.

2 kommenttia:

  1. Kivannäköinen!
    Meidän pitäisi kanssa taikoa joku jouluinen ovikoriste.
    Ajattelin jotakin oksankäppyrää ja tonttua siihen päälle. Meillä noi tontut on aika hottis juttu :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos!
    Lapsiperheelle tontut on paljon parempi kuin tällainen tylsä rusettijuttu. :)

    VastaaPoista