lauantai 27. lokakuuta 2012

Universumin paras siivousaine

Universal stone - niminen ihmeaine on paras siivousaine, jonka tiedän. Kylpyhuoneen saa superkiiltäväksi. Keittiön tiskialtaat samoin. Pinttyneet tahrat lähtevät mistä vain ilman jynssäystä. Sillä voi pestä jopa astiota, joten pinttyneet uunivuoat (jotka eivät käsitiskillä muutoin aina meinaa puhdistua kokonaan) voi pestä sillä uudenveroisiksi. Sillä on lähtenyt sellaisiakin tahroja, jotka eivät ole lähteneet millään muulla aineella. Mm. keittiön rasvatahrat lähtevät yhdellä pyyhkäisyllä.

Kaiken lisäksi aine on ympäristön kannalta ihan super - ympäristöystävällinen, myrkytön, hapoton ja vielä todella riittoisa. Ja tuoksuu hyvältä - vähän mäntysuopamaiselta, puhtaalta.


Aine myydään tuollaisessa vihreässä purkissa parin tuollaisen pesusienen kanssa. Myyntipakkaus on sellainen kartonkilaatikko. Löytyy ainakin meidän lähimarketista, eli ole mikään harvinaisuustuote, jota pitää lähteä erikseen jostain hakemaan.

Purkista löytyvä aina on nimensä mukaisesti sellainen saippuakivi. Siis sellaista kiinteää valkoista ainetta, jota otetaan purkista kostutetulla sienellä. Sitten vähän puristellaan sientä, ja kas - sehän vaahtoaa. Tällä sitten pestään pinnat. Ja sitten huuhdellaan huolella.

Pesun jälkeen esimerkiksi keittiön altaat ovat kuin jostain Mr. Muscle -mainoksesta. Siis sellaiset, että voi nähdä, kun valo blingahtaa jostain kulmasta, kun on niin siistiä ja kiiltävää.

Ihan kaikkien pintojen pesuun tämä ei sovi, ei siis sellaiseksi yleispuhdistusaineeksi, sillä aine pitää tosiaan huuhtoa huolella pois. Muuten se kuivuu takaisin sellaiseksi vaaleaksi jauheeksi, joka tarttuu kämmeneen, jos pintaa jälkikäteen pyyhkii.

Hintaa purkilla on parikymppiä. Voi tuntua korkealta hinnalta, mutta riittoisuuden takia ei itseasiassa ole edes kovin kallis. Minulla - superjynssääjällä - purkki kestää kerrallaan pari vuotta. Ja on käytössä useamman kerran viikossa.

Otin juuri kolmannen purkin käyttööni, eli olen jo jokusen vuoden tämän aineen nimeen vannonut. Ja yrittänyt kaikille muistaa kertoa tästä aineesta, jos tulee siivous puheeksi. Onneksi nyt on sitten tämä ploki, niin täällähän voi näitä juttujaan julistaa. Kätevää!


2 kommenttia: