torstai 25. lokakuuta 2012

Pala purtavaksi

Tiesittekö, että siellä Aleksi 13 talon 5. kerroksessa on ravintola nimeltä Factory? Se on mielestäni jotenkin niin hassu paikka ravintolalle, että ihan ensimmäiseksi se ei tule mieleen, kun etsii esimerkiksi lounaspaikkaa.

Kävin siellä tänään syömässä salaatin. Siellä on vitriinissä kolmessa kerroksessa eri täytteitä, joista kustakin kerroksesta saa valita kaksi täytettä salaattipohjan päälle.

Alahyllyltä löytyy proteiinit - savulohta, scampeja, kanaa, erilaisia juustoja, falafelejä jne. Keskikerroksessa on vihanneksia - marinoitua sipulia, artisokan sydämiä, paahdettuja paprikoita, marinoituja tuoreita herkkusieniä ja niin edespäin. Ylähyllyltä löytyy krutonkeja, pähkinöitä, goji-marjoja, kuivattuja karpaloita, kurpitsansiemeniä...

Miksi tästä sitten täällä kerron? Siitä syystä, että salaatit ovat aivan tajuttoman isoja! Myyjät pinoavat kutakin valitsemaasi ainesta ihan tajuttoman keon salaattipohjan päälle. Salaattikastikevaihtoehtoja on jotain 10 erilaista. Eikä mitään Thousand Islandia, vaan kivoja makuvaihtoehtoja, jugurttipohjaisia kastikkeita jne. jne. Lisäksi annokseen kuuluu pala leipää - sämpylä tai ruisleipä.

Hintaa tällä kaikella on vain 10 euroa. Vesi kuuluu annoksen hintaan. Tosi halpaa annoksen kokoon ja monipuolisuuteen nähden.

Kävin tänään ravintolassa toista kertaa. Kummallakaan kerralla en ole jaksanut syödä salaattia loppuun. Siis voitteko kuvitella - salaatti, jota ei jaksa syödä!

Factoryn supersalaatti.
Tähän annokseen valitsin scampeja ja savulohta, ne löytytyvät jostain tuo keon alta. Sitten marinoitua sipulia ja paahdettua paprikaa. Päälle paahdettuja luomujuureksia ja kurpitsansiemeniä. Kastikkeena jugurttipohjaista lime-inkiväärikastiketta. Ja ruisleipää.

Siispä, suosittelen tätä vähän yllättävääkin ruokapaikkaa. Kokeilkaa, jos etsitte nopeaa, monipuolista, edullista ja täyttävää ruokapaikkaa keskustasta. Sisustus paikassa ei ole tosin mikään ihanin, vaan suorastaan kolkko. Mutta salaatit on hyviä.

2 kommenttia:

  1. Kiitti! Siis H-E-T-I, kun mä käyn kaupungissa ;) Ei kuulostaa siltä, että siellä voisin jopa syöttää otseni JA allergiset lapseni yhdellä kertaa, kun on hyvin valinnanvaraa :)

    VastaaPoista
  2. Joo tämä oli aika ässä hihasta, yllätti tosiaan! Valikoimaa siinä vitriinissä on niin runsaasti, että luulisi löytyvän jokaiselle sopiva kombo, pienille herkkävatsoillekin. Ja aika valinnanvaikeus siinä tulee, kun on niin paljon vaihtoehtoja. :)

    VastaaPoista