keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Hakaniemen hallin suosikit

Eipä tämä jatkuva lääkärissä ramppaaminen nyt niin pahaa olekaan, kun reissuun voi aina helposti yhdistää käynnin Hakaniemen hallissa. Se lohduttaa.

Vajaan kahden viikon takaisen sairastumisen hoito vaatii näin alkuun 2-3 verikoetta viikossa. Joudun siis ravaamaan muutaman päivän välein ojentamassa kättäni. Vähän tylsäähän se on, mutta onneksi lääkärireissuun voi yhdistää käynnin Hakaniemen hallissa - yhdessä suosikkipaikoistani Helsingissä.

Tyhjällä mahalla verikokeisiin, ja sen jälkeen hallin Katiska-kahvilaan aamupalalle. Graavisiika-ruisleipä ja kuppi kahvia. Kelpaa.


Hallissa ehdoton suosikkikauppani on Hakkaraisen lihakauppa, jonka uskollinen asiakas olen ollut jo vuosia. En tiedä miksi olen valinnut Hakkaraisen Reinin sijaan, ehkä pienempi koko ja superit myyjät ovat syynä, tiedä häntä. Mitään järkisyytä tähän ei taida olla, kun on johonkin tottunut ja hyväksi havainnut, niin mitäpä sitä vaihtamaan.

Tänäänkin mukaan lähti Hakkaraiselta iso satsi lihaa. Ostin samaa, mitä yleensäkin - hyväksi havaittuja aineksia: lampaan potkia, karitsan jauhelihaa, kokonainen jyväbroileri ja tuoremakkaroista chorizoja ja lammasta (ne on molemmat aivan superherkullisia - padoissa, salaateissa, sellaisenaan paistettuna dijon sinapin kanssa - suosittelen kokeilemaan!). Pakastan lihat, ja sulattelen niitä yleensä viikonloppuisin, kun on aikaa kokata ajan kanssa. Näin ei tarvitse kovin usein ostaa lähikaupan vakuumipakattuja versioita.

Toinen suosikkini on Lentävä lehmä - ihan super juustokauppa. Vakio-ostoksena sieltä on manchego-juusto, joka on valittu joskus vuosi-pari sitten maailman parhaaksi juustoksi. En ikinä muista tarkemmin kyseisen manchegon nimeä/valmistajaa, mutta pyytämällä "maailman parasta manchegoa" on aina oikea juusto löytynyt.

Kolmas herkku löytyy Lentävän lehmän vieressä sijaitsevasta Kestoleikkeestä - savukinkku ja lihahyytelö. Mielestäni perus palvikinkku irtomyynnistä ostettuna on vain parasta leikkelettä, mitä leivälleen voi laittaa. Lihahyytelö on ihanan vanhanaikaista herkkua, jota on myös vaikea jättää ostamatta, kun hallissa vierailee. Tänään tosin onnistuin...

Ihan hallin vieressä sijaitsee myös Hakaniemen Fida, jossa on kiva käydä penkomassa. Tällä kertaan mukaan lähti vain alla olevan kuvan suloinen rusetillinen rannekoru.

Hakaniemen Fidasta löytynyt ranteen sulostuttaja - rusetillinen rannekoru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti