sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Oi viikonloppu

Viikonloppu kului mökillä rentoutuen. Sienestin, marjastin, kävin kirppareilla, neuloin ja rentouduin.

Lappeenrannassa on muutama kirppari, jossa tykkään käydä aina kuin mahdollista. Melkein joka kerta löytyy jotain hyvää tavaraa kotiin vietäväksi. Niin tälläkin kertaa.

Löysin kätevän "viikonloppulaukun", sellaisen jollaista olen jo jonkin aikaa metsästänyt. Tässä oli mielestäni samanaikaisesti jotain aika retroa ja bisnestä. Laukun sisältä löytyi pieni tarra, jossa teksti "Hyppää Hassen siiville!". Kuka muistaa kyseisen matkatoimiston ja rasittavan mainosrenkutuslaulun jostain 90-luvun alkupuolelta? Onkohan tämän laukun edellinen omistaja käynyt Hasse-matkoilla tämän laukun kanssa. Ja missähän - Torremolinoksessa, Lanzarotella, Kyproksella...tai mihin nyt suomalaiset silloin yleensä matkustivat?

Viikonloppulaukku 4 eur.

Merinovillainen kaulahuivi 2 eur, hauskat puupäiset veitset yht. 2 eur. Lautaset menee työpaikan keittiöön, siellä on pitkän aikaa kaipailtu täydennystä astiavalikoimaan
Olen ehdoton kirpparien nimeen vannoja. En voi ymmärtää, miten hyvää tavaraa sieltä aina löytyy. Kierrän kirppareita paljon ja säännöllisesti, joten löydän myös melko usein hyviä löytöjä. Tottakai sitä myös silmä harjaantuu ja oppii tuntemaan ne "hyvät" kirpparit.

Kirpparilöytöjen lisäksi myös metsästä löytyi paljon hyviä "löytöjä".

Super-iso orakas, sieniveitsi markkeeraa mittasuhdetta. Jäi metsään ja vain pienet pääsivät mukaan sienikoriin.
Sienisaalis. Aivan liikaa, mutta ehkä näille kaikille tulee keksittyä käyttötarkoitusta...
Puolukkaa. Keräsin noin 6 litraa. Ehkä mehuksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti