perjantai 28. syyskuuta 2012

Honey crunch on saapunut

Tuohon läheiseen S-marketiin saapui Honey crunchit, vihdoin! Tiedättehän, ne pinkkiin taittavat omenat, joita ainakin täältä meidän kulmilta saa vain loppusyksyisin ja joskus talvella pienen pätkän kauppojen valikoimiin.

Ne on vaan niin hyviä. Rapeita ja mehukkaita. Herkkuja. Mielestäni parhaita omppoja, tai menee ainakin niiden suomalaisten suoraan puusta saatavien herkkujen rinnalle kevyesti. Ja tämähän on nyt jo aika rohkeaa tunnustaa, Honey crunchit taitavat tulla yleensä Ranskasta, ne talvella hyllyihi tulevat taas taitavat olla Atlantin takaa asti tuotuja...

Mmmmm...honeycrunch...
Hinnallahan nämä on kyllä pilattu. 3,55 eur / kg oli lähikaupan hintalappu. Tuo yllä näkyvä satsi maksoi vitosen. Että ehkä ihan hyväkin, että näitä ei saa kuin ajoittain, ei mene talous ihan kuralle yhden omenansyönnin takia.

Kaupassakäynti syksyllä ilahduttaa kyllä muutenkin. Nyt on se aika, kun...

...vihannestiskistä löytyy näin pullukoita punasipuleja...


...suomalaiset porkkanat on parhaimmillaan...


...tarjolla on lehtikaalia...


...ja onpa päärynätkin näin herkullisen näköisiä...


Voisiko tästä vetää johtopäätöksen, että kaupassa voi jopa olla ihan kiva käydä tähän aikaan vuodesta?

Itselläni ainakin resepti-ideat lähtevät helpommin lentämään, kun näkee hyviä kotimaisia raaka-aineita kaupan hyllyllä. Talvella kun tuijottelee niitä raakana poimittuja nahistuneita vihanneksia jotka on matkannut tuhansia kilometrejä sinne kaupan hyllyyn, ei oikein aina lähde ajatus laukkaamaan, että mitä sitä oikeastaan tänään syötäisikään...

1 kommentti:

  1. Honey crunchit on niin hyviä!

    Ja kokeile kuivattaa tuota lehtikaalia uunissa sen jälkeen, kun olet pyöräyttänyt öljyssä ja paprikassa, suolassa...

    Nam!

    VastaaPoista